Instagram går i portræt- og bredformat og: Er intet helligt længere?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instagram har udviklet måden, vi tænker billeder på ved i lang tid at insistere på, at Instagram-billeder skal være i kvadratisk format. Men det er slut nu.

Fra og med i dag kan du nemlig også dele Instagram-billeder og videoer i både portræt- og bredformat, præcis som Star Wars så fint demonstrerer i videoen herunder.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

There has been an awakening… #StarWars #TheForceAwakens

En video slået op af Star Wars (@starwars) den

Og jævnfør videoen, så må vi bare sige: »Ja, Instagram. We have felt it.« Det er en meget afgørende udvikling for Instagram og et tydeligt bevis på, at de er blevet en af krikkerne i stalden hos gårdmand Zuckerberg.

Før i tiden krævede det en ekstern billedredigeringsapp at dele billeder i andre formater, hvilket Instagram selv har spillet ping-pong med i form af deres app Layout. Men nu er det muligt at vælge det horisontale bredformat eller vertikale portrætformat med bare et enkelt klik.

Personligt, har jeg svært ved ikke at blive lidt nostalgisk over, at Instagram går væk fra det Polaroid-agtige kvadratformat. Heldigvis lever kvadratet videre, gør Instagram det klart i en pressemeddelelse. Men min forestilling er, at vi snart ser rigtig mange bredformatsbilleder af solnedgange over Danmark og selfies i højden.

Kald mig skør, men jeg at de forskellige sociale mediers teknologiske benspænd er det, der gør dem unikke. Jeg elsker for eksempel at snaps forsvinder efter, du har set dem og at tweets maksimalt kan være på 140 tegn. Hvis de rammer ophæves, så bliver medierne mere og mere Facebook-agtige og mere og mere meh.

Men vi kan da glæde os over, at vi nu på Instagram kan få flere detaljer med i billeder, lettere kan fotografere landskaber og at helkropsbilleder bliver mere detaljerige. Forandring fryder. I guess.

Læs også: Kim Kardashian har nu flere følgere end Beyoncé på Instagram

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af