Lexus har lavet et ægte, fungerende hoverboard, som du aldrig kommer til at køre på

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bilfirmaet Lexus har de seneste par måneder teaset et vaskeægte hoverboard, som det Marty McFly flyver på i ‘Tilbage til Fremtiden II’. Og nu har vi fået lov at se det i action i reklamen herover. Og den er god nok. Hoverboardet svæver, man kan skubbe det fremad, som et almindeligt skateboard og man kan endda hoppe på det, uden det rører jorden. Det virker endda over vand(!)

Teknologien bag er ikke ny, men det er første gang, nogen har udnyttet det til at lave et hoverboard på den måde. Andre har prøvet med for eksempel Hendo, der svæver på et magnetfelt over et kobbergulv.

Og nu til det store MEN.

Men det er ikke et produkt, som Lexus har planer om at sende på gaden. Boardet er udviklet til deres iøjnefaldende reklameserie ‘Amazing in Motion’, som tidligere har præsenteret reklamer med et hav af droner, kæmpedukker og Will.i.Am.

Det ville i øvrigt heller ikke give mening, at lancere hoverboardet som kommercielt produkt, for det fungerer kun, når det svæver over en særlig magnetisk metalskinne. Derudover skal boardet være fyldt med flydende nitrogen, der i øvrigt skal hældes på boardet med enorm præcision, så hoverboardet holdes fastlåst i et specifikt magnetfelt. Og så kan det svæve i 10-15 minutter. Ikke ligefrem det, Marty McFly havde håbet på.

Men omvendt kan vi glæde os over, at teknologien er her og så må vi bare håbe, at andre kloge hoveder sørger for det bliver et produkt, du kan købe på alle gadehjørner.

Læs også: Fremtiden fra film er her nu: Fem what the fuck-teknologier fra 2015

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af