Viralt hashtag lukker kæften på sexisme og fordomme i tech-branchen

Viralt hashtag lukker kæften på sexisme og fordomme i tech-branchen

En computerudvikler er en mand, der sidder i mørket, i en afvasket t-shirt og med en Pjerrotmund af ostepops-støv.

Det er tilsyneladende stereotypen for en lang række internetbrugere og ansatte i tech-branchen, hvis sexistiske kommentarer har affødt en reaktion fra kvinderne i form af hashtagget #ILookLikeAnEngineer. Målet er at gøre op med kønsroller og fordomme om udseende i tech-branchen.

Hashtagget startede efter den kvindelige softwareudvikler Isis Wenger havde lagt ansigt til en ganske harmløs kampagne for sit firma OneLogin – i øvrigt lige ved siden af to mandlige kolleger. Reaktionerne på hendes billede var blandt andet, at mænd kaldte kampagnen misforstået, for kvinder kan da ikke »købe dette billede af, hvordan kvindelige software-ingeniører ser ud«.Well, vågn op og duft kaffen, Don Draper-kloner. Det er 2015 og sådan ser kvinder ud – også kvinder, der er ingeniører.

Reaktionerne drev til Isis Wenger til at skrive et blogindlæg, om den måde tech-branchen opfatter kvinder. I indlægget fremhæver hun også den hverdagssexisme, der florerer i branchen, såsom at få kastet pengesedler efter sig af mandlige kolleger og blive spurgt, om hun ville være »friends with benefits« med en anden mandlig ingeniør.

Derudover postede hun også et billede af sig selv, hvor hun holder et skilt med teksten #ILookLikeAnEngineer, hvilket har fået mange andre kvindelige ingeniører – i alle afskygninger – til at gøre det samme, som de talløse eksempler herunder tydeligt viser.

Læs også: Kropscensur: Instagram lukker for #curvy billeder

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af