Lady Gagas tidligere manager: Pladeselskaber tjener gode penge på Spotify, men snyder musikere

Lady Gagas tidligere manager: Pladeselskaber tjener gode penge på Spotify, men snyder musikere

Troy Carter, der er manager for John Legend og tidligere Lady Gaga, forsvarer streamningtjenester som værende en fremragende model til at tjene penge for musikere – markedet er bare ikke stort nok endnu. Og en stor del af kritikken, siger han, er at pladeselskaberne tager alle pengene – og derfor føler musikerne sig røvrendt af streamingtjenester som Spotify og Apple Music.

Det sagde han under TechCrunch Disrupt i San Francisco, der er en årlig konference for startupvirksomheder om teknologiske fremskridt.

»Pladeselskaber tjener en anseelig mængde penge fra Spotify, de finder bare ikke vej til musikernes hænder«, sagde Troy Carter, der i øvrigt mener, at pladeselskaberne presser musikere til dårlige aftaler, hvor de kun får en mikroskopisk andel af overskuddet.

Desuden havde Troy Carter tre interessante pointer:

1. Musikstreaming er stadig meget nyt. Når streamingmarkedet vokser i skala, vil musikernes indtægter begynde at matche indtjeningen fra dengang en CD kostede 150 kroner.

2. Alternativet til streaming er piratkopiering og det er ingen i branchen interesseret i.

3. Der er stadig flest penge i at tage på turné og sælge merchandise, så musikere skal se på streamingmarkedet som en måde at blive kendt på.

Du kan se, Troy Carters pointer kogt ned til en Maggi-terning her:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Billeder og video: Lady Gaga gav spontan koncert på københavnsk jazzværtshus

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af