Lena Dunham har droppet Twitter på grund af bodyshaming

Lena Dunham har droppet Twitter på grund af bodyshaming

Lena Dunham, der står bag tv-serien ‘Girls’, flere bøger og det kønsrolledebatterende nyhedsbrev Lenny, har droppet Twitter efter en storm af hadske kommentarer rettet mod hendes krop.

Hendes Twitter-profil har været et enormt, direkte talerør for Lena Dunham, som i høj grad har været med til at profilere hende som en feministisk, stærk stemme i debatten. Nu er hun ikke længere direkte tilknyttet Twitter, men kanaliserer sin holdning gennem mediet via en ansat, så hun ikke skal se på de ondskabsfulde tweets.

Det afslører hun i podcasten Re/code Decode (årsagen til, at hun ikke længere tweeter starter ca. 39 minutter inde), hvor hun sammen med ‘Girls’-produceren Jenni Konner forklarer baggrunden for Lenny, de har startet sammen.

Faktisk var det kommentarer til Instagram-billedet nedenfor, der fik bægeret til at flyde over for Dunham.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Der er rigeligt med støttende og beundrende kommentarer, men samtidig er der nogle meget ubehagelige misogynistiske kommentarer, der stikker ud. Nogle af dem, har magasinet Dazed sakset herunder:

114262111426201142619

 

Det er disse kommentarer, der fik Lena Dunham til at begrænse sin adgang til Twitter, fordi hun anser mediet for at være væsentligt slemmere end Instagram. Hun har end ikke koden til sin konto længere, for at afskære sig fra mentions fra Twitter-brugere, der blandt andet ønsker, hun bliver stenet til døde.

I interviewet fortæller Lena Dunham også, at hun finder det tragisk, at internettrolls kan være med til at forme selvopfattelsen hos unge kvinder, der ser kommentarer på Dunhams billeder.

Læs også: Kropscensur: Instagram lukker for #curvy billeder

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af