Team iPhone vs. Team Android: Sådan tager de to lejre imod de nye iPhones

Team iPhone vs. Team Android: Sådan tager de to lejre imod de nye iPhones

Verden er delt ind i to typer mennesker: Dem med en iPhone og dem med en Android-telefon. Når Apple lancerer nye iPhones plejer det derfor at være anledning til kaskader af alt fra hån, latterliggørelse og generel uforsonlighed mellem de to lejre.

Well, i går kom der minsandten ikke bare én, men to nye iPhones med navnene 6S og 6S Plus.

Derfor har vi bedt repræsentanter fra begge lejre om at give deres umiddelbare vurdering af de nye iPhones oven på gårsdagens annoncering.

Vi starter på næste side med modtagelsen fra Android-lejren:

ASE7

 

Android-elskeren

Indlægget er skrevet af Anita Lykke Klausen, der læser cand.ling.merc på CBS, hvor hun skriver speciale om dopamingevinst på sociale medier. Derudover har hun bloggen anitaxcph, der dækker alt hvad, der rører sig på sociale medier.

Apple har altid været gennemsyret af en ‘os og dem’-mentalitet, der blandt andet gør det stort set umuligt at se deres livestreamede events på andet end en Apple-device. Blandt andet derfor fylder det en trofast garde i Android-campen som mig med stor tilfredshed, at jeg tager noter til aftenens event på min Android-smartphone. I Google Keep, for at det ikke skal være løgn. Hvis de vil holde os uden for, så værsågod og prøv.

Forud for eventet har jeg meget lave forventninger til Apples nye iPhones. Rygterne hvisker ikke om nye revolutionerende features. Faktisk hvisker de slet ikke om nye features, der ikke allerede eksisterer på Android-markedet. Det kan man ikke bebrejde Apple; intet brand kan revolutionere markedet år efter år. Men når Tim Cook åbner ballet med ordene: »We’re about to make some monster announcements across several of our product lines«, så skal han virkelig også levere. Klokken har knap slået showtime, før jeg skruer mine forventninger op til at blive blæst bagover med ny innovation, der overbeviser mig om, at en iPhone kan give mig noget, som jeg ikke finder hos Android.

iPhone er aftenens sidste spiller, der bliver sendt på banen. Det er nu officielt, at de nye telefoner hedder 6S og 6S Plus, der ligesom forgængerne kommer i to størrelser. Det er efterhånden standard på markedet – et tilbud Samsung har kørt med i over to år. 6S kommer i 4,7 tommer og 6S Plus i 5,5 tommer, og de bliver præsenteret som værende verdens mest avancerede smartphones til dato.

ASE28
Oooh la la.

Kameraet er et af de features, der bliver fremhævet som “revolutionerende”. De to nye modeller får 12 MP, en stigning fra forrige modellers 8 MP. Det er dog en ringe forbedring på et marked, hvor 12 MP nu har været standard siden 2013, og hvor Sony netop har ugivet Xperia Z5 med 23 MP (i øvrigt til samme pris som en iPhone). Videokvaliteten bliver opgraderet til 4K, og kameraet foran har nu 5 MP. Og for at opgradere kvaliteten af dine selfies har Apple installeret en front flash. Næsten. De har fået hele skærmen til at lyse op, når du vil have blitz på din selfie, så lys kommer du ikke til at mangle. Jeg har dog svært ved at se den store forskel.

En sidste feature til kameraet er, at iPhone kan tage Live Photos. Det betyder, at kameraet konstant er tændt og optager billeder i øjeblikket inden og efter, du tager dine billeder, for at give en levende effekt. Dine billeder kommer til live, lidt ligesom når du optager en video. Men det er meget vigtigt, at vi ikke kalder det en video. Nej, extended capture moments smager lidt bedre i munden hos Apple, der lover, at de levende billeder er pladsbesparende, så de ikke fylder ret meget mere, end dine nuværende billeder.

Hovedfeaturen på den nye iPhone er Force Touch, eller 3D Touch. Det lyder stærkt og innovativt, ikke? Men det er det ikke. Huawei har allerede udgivet modellen Mate S med samme funktion. Taget i betragtning, at den nye iPhone skulle være ’verdens mest avancerede til dato’, så er det mildest talt uimponerende, at deres hovedfeature er en funktion, som allerede findes på markedet.

Ideen bag Force Touch er, at telefonen mærker forskel på om du trykker hårdt eller let på skærmen. Funktionen er som gammel øl på nye flasker; du får nye kommandoveje til gamle funktioner. Når du eksempelvis vil se en mail, kan du give et langt tryk for at åbne et lille vindue med et udpluk af mailen. Så skal du ikke ind og ud af mailen, og den er ikke markeret som læst. Den feature har du ventet hele året på, hva’?

De introducerer også muligheden for at swipe mellem apps ved at swipe sidelæns fra kanten af skærmen. Det er en smart feature. Jeg taler af erfaring; min LG fra 2013 kan præcis det samme.

Batteriet er en dealbreaker for mange. iPhone har indtil videre præsteret 1800 mAh, imens Android typisk ligger på 2500-2900 mAh. Den spritnye, superavancerede 6S kommer med 1810 mAh. 6s Plus har dog 2900 mAh, så igen ser vi, hvordan Apple formår at indhente og udligne (men ikke overgå) eksisterende Android-modeller.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jeg ville tage godt imod den nye iPhone, hvis Apple præsenterede den som en forbedret udgave af iPhone 6. For det er den – hvilket jo også ligger i navnet. Men de præsenterer den som verdens mest avancerede smartphone. Siri-stemmen i reklamefilmen forklarer om den nye iPhone at: »The only thing that has changed is everything«. Men alt jeg ser, er, at de matcher iPhonens specifikationer med dette års Android-modeller. De leverer sandelig ikke noget nyt og hvorfor skal jeg give samme høje pris for en iPhone der ikke kan mere end en Android – som jeg i øvrigt kan få langt billigere og, nå ja, bedre.

For at citere den studerende, som jeg overhørte på CBS i går eftermiddags: »Der er ikke noget den der iPhone kan, som Android ikke allerede gør bedre og billigere«.

For mig blev det endnu engang cementeret at Apple lever på en hype til gårsdagens event, der var spækket med store ord, men uden at kunne bakke det op med et imponerende produkt. I min optik får Apple sværere og sværere ved at balancere på den enormt høje hest, de har sat sig op på. Og det mindede mig om, hvor glad jeg er for det væld af fordele, der kommer med at være på Team Android.

På næste side får traditionelle Apple-fanboys ordet og giver deres vurdering:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Apple-fanboys

Indlægget er skrevet af konsulent Mads Keilberg Johansen fra Geelmuyden Kiese og freelance-rådgiver Mikkel Kyung Christiansen. Sammen har de bloggen keilbergchristiansen.dk, hvor de skriver nyheder om og analyser af ny teknologi og sociale medier.

Et eller andet rædselsfuldt indie-band har netop forladt scenen i San Francisco, og Tim Cook har sagt tak for i dag. Apples præsentation af nye dimser er slut. Vi sidder tilbage med følelsen, som når man træder ind på Café Louises en sen nattetime. I ved, når man lige skal have en sidste øl, mens bodegaens skodder holder sollyset ude. Vi ved godt, at det er forkert, men vi elsker det alligevel. I det her tilfælde Apple, og ikke øl.

For der var simpelthen ikke meget nyt under solen. Apple leverede det samme stunt, som de altid gør. En opdatering af en ny model, hvor de endelig får fikset det, som alle brokkede sig over manglede i den forrige store overhaling. Igen præsenteret som genopfindelsen af den dybe tallerken. Problemet er bare, at tallerkenen allerede eksisterer. Den har eksisteret i lang tid og har kunnet købes billigere hos konkurrenterne, der både matcher og overgår den nye iPhone. Forskellen er bare, at den nu er blevet dyrere og kan fås i rosenguld. Tak for det, Tim.

ASE20
»Selv tak«.

Den nye A9-chip og en opdateret udgave af skærmen var de store salgspunkter i Apples tempel. Den nye processor er ekstremt hurtig. Den nye skærm kan registrere 3D Touch, der giver os nye muligheder for at bruge de indbyggede apps i iOS9. Spændende. Og en stor tak til Samsung for at have produceret begge dele.

Spændende er måske en marginal overdrivelse i beskrivelsen af 3D Touch. Vi har mange af de samme funktioner i iOS8 allerede i dag. Forskellen er bare, at vi nu skal lære en helt ny måde at trykke på vores skærm for at kunne spare et halvt sekund hist og her. Læringstid vs. sparet tid – tiden vil vise, om der er et fornuftigt trade-off.

Det hele var dog ikke skidt. Der er kommet nye kameraer i begge ender af iPhone 6S. Vi fik endelig noget, der mindede om markedsstandarden. 12MP bagtil og 5MP foran. Sidstnævnte kan her bruges i skøn forening med den nye “selfie-genvej”, som 3D Touch giver adgang til. For ikke at glemme den nye true tone flash i front, der rent faktisk efterlader os med et brugbart kamera i fronten.

En anden lille lækkerbisken var Live Photos. I alt sin enkelthed, så gemmer dit kamera 1,5 sekunds video i dit billede, og du kan fremkalde lidt af stemningen igen, hvis det indfangede øjeblik ikke er tilstrækkeligt. Vi forudser en række situationer, hvor det ikke vil være den lækreste feature.

Konklusionen er enkel. Det er gammel vin på semi gamle flasker. Der er intet banebrydende over den nye iPhone. Intet. Men derfor skal den nok sælge godt alligevel. Hvorfor? Fordi den virker. Helt enkelt. Der er stort set ikke noget bøvl med Apples iPhones. De kører som de skal, og det hele glider uden lag. Malware og andet bras er der stort set ikke noget af (sammenlignet med konkurrenterne) – det fungerer bare.

Brugere, der vil opgradere fra 5 og 5S, for at få glæde af de nye features i iOS9, vil have stor fordel af at erhverve den nye model, og det virker som en logisk og fornuftig opgradering. Særligt fordi de stadig har en smule videresalgsværdi i deres brugte enheder.

Og hvad gør vi? Forvent, at der snart kommer et par annoncer på let brugte iPhone 6 på DBA. Vi er nemlig ikke et hak bedre end alle andre, og vi vil hellere end gerne forrest i køen.

Læs også: Apple er klar med to nye iPhones – der både overrasker og skuffer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af