Chipgate: Nye iPhones kommer med forskellig batterilevetid afhængig af chippen

Chipgate: Nye iPhones kommer med forskellig batterilevetid afhængig af chippen

Siden midnat har danskere haft muligheden for at slå kløerne i de nye iPhone 6S og iPhone 6S Plus. Men om Apple leverer en spritny iPhone til dig, med en dårligere batterilevetid end den samme spritnye iPhone som din nabo har købt med en bedre batterilevetid, er eftersigende som et spil russisk roulette.

Apple har benyttet både TSMC og Samsung til at producere deres nye A9-chip og det viser sig, at der er stor forskel i størrelsen på de to firmaers chips. Derfor frygter bekymrede iPhone 6S-ejere nu, at de bliver den uheldige ejer af en ringere iPhone med den ‘dårligere’ chip – som i øvrigt er Samsungs udgave. En række tests viser nemlig forskelle på batterilevetiden på samme iPhone-model – en variation på op til to timer.

Apple selv har i en udtalelse til TechCrunch sagt, at forskellen på de to chips, er ubetydelig lille, og at der på alle iPhones, alt efter hvem der bruger den enkelte iPhone, altid vil være en lille variation i batterilevetiden. De uautoriserede tests, der er foretaget rundt omkring, mener Apple er urealistiske, og deres egne tests baseret på faktisk batterilevetid og kundedata viser kun en variation i batterilevetiden på 2-3 procent, hvilket er helt normalt.

Apple har ikke kommenteret på hvorfor de har benyttet to forskellige udbydere, men gætterierne lyder meget logisk på at rekordsalget spiller en rolle. Apple har formået at imødekomme den ekstreme efterspørgsel, og det kan have været nødvendigt at få hjælp udefra til de omtalte chips.

Om man som iPhone-ejer overhovedet havde opdaget noget, hvis ikke chip-forskellen var kommet frem, er svært at sige, men vil du gerne tjekke hvilken chip din iPhone er udstyret med, findes der naturligvis udførlige guides og apps der kan hjælpe til dette.

Læs også: iPhone-anmeldelserne er landet: Bør du opgradere til 6S?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af