Omfattende digitalt kunstprojekt udstiller sociale mediers meningsløshed

Hvad får du ud af hver dag at skøjte gennem den håndfuld sociale medier, du er engageret i? Bliver du klogere? Det er spørgsmål, som det teknologiske kunstprojekt Network Effect stiller.

Projektet går ud på at tage dig på en hektisk rejse ud i alle de indtryk, vi får fra sociale medier på et dagligt basis. Når du besøger Network Effect, udregner sitet dit lands gennemsnitslevealder ud fra din IP-adresse og det afspejler, hvor lang tid, du har på sitet. Derefter vælger du ud fra en lang række udsagnsord, der afspejler de aktiviteter, vi bliver bombarderet med gennem sociale medier, såsom eat, sleep, kiss, strip osv. Når du vælger et udsagnsord, starter der et inferno af forvrængede små klip med et farverigt filter og du bliver bombarderet med tal, fakta og nyheder om den givne aktivitet, som udsagnsordet afspejler.

Bag Network Effect ligger en omfattende tråd af algoritmer, der samler videoer fra YouTube, citater fra Twitter og links til nyhedsartikler. Derudover har skaberne indtalt et hektisk kommentarspor, som flyder sammen oven i hinanden.

Formålet med Network Effect er at få beskueren til at tage stilling til, hvad vi egentlig får ud af den hektiske mur af indtryk, de sociale medier dynger på os gennem et helt liv.

Når din tid er gået, kan du ikke besøge sitet i 24 timer. Det slutter værket med et underfundigt Carl Jung-citat og den meditative lyd af en tibetansk syngeskål. Og så er du klar til at gå ud i livet med fornyet energi.

Læs også: Digi-snack: Britiske skuespillere reciterer popsange som Shakespeare-stykker

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af