PlayStation fylder 20 år: Ti grunde til at PlayStation sejrede

PlayStation fylder 20 år: Ti grunde til at PlayStation sejrede
Alle disse spilkarakterer har været med til at forme PlayStations succes.

I denne uge fylder PlayStation 20 år i Europa, hvilket vi fejrede med en hjertelig fødselsdagshilsen. I forlængelse deraf tager vi et kig på ti grunde der gjorde, at det var den første PlayStation, der skulle stå på ethvert værelse i 90’erne – og hvordan den spillekonsol banede vejen for PlayStations vedvarende dominans på konsolmarkedet.

PS

1. Perfekt timing

PlayStation landede i 1995 i Europa (året før i Japan) og ramte ned i et marked hvor producenter som 3DO, Atari og Sega havde testet markedstemperaturen imens Super Nintendoen og Sega Mega Drive så småt var ved at blive sejlet agterud.
3DO, Atari og selv den tidligere hovedaktør Sega var de første til at lancere konsoller i den nye generation med større og kraftigere maskinerier og muligheden for at skifte til det helt nye lagringsmedie – CD’en.

Idet de andre firmaer var først, betød det at de lavede alle fodfejlene og overkom startvanskelighederne i både markedsmodning og udviklingsprocedure. Imens Sony prøvede at redde en samarbejdsaftale med Nintendo var de også gode til at holde øje med markedet, så de kunne stå klar i kulissen, da tiden var inde.

At Sony formåede at have en funktionel og velspillende konsol klar 1½ år inden Nintendo 64’eren kunne stå klar, skadede heller ikke Sonys evne til at etablere sig som konsol-kongen i midt-90’erne.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue