Rygte: Brugerne fosser fra Apple Music efter gratisperiodens ophør

Rygte: Brugerne fosser fra Apple Music efter gratisperiodens ophør

To kilder har overfor nyhedsmediet Digital Music News anonymt anslået at en stor del af de 11 millioner Apple Music-brugere, der i første omgang tilmeldte sig streamingtjenesten, har takket nej til at blive hængende, efter gratisperioden for de tidligste tilmeldere sluttede 1. oktober. Frafaldet vil fortsætte igennem november, vurderer kilderne, der anslår at Apple Music vil starte med mellem tre og fire millioner betalende brugere.

Tallene er naturligvis meget usikre og Apple går som vanligt stille med dørene, så det er vigtigt at understrege, at det kun er rygter. Men rygerne bakkes op af en tidligere rundspørge, der pegede på samme tendens. Den undersøgelse viste blandt andet, at 61 procent af de, der havde prøvet tjenesten, sidenhen aktivt havde valgt den fra.

Hvis tallene holder, er det stadig en fornuftig start for Apple Music, der eksempelvis sætter dem milevidt foran Tidal. Det er dog langt fra de indledende målsætninger om at tiltrække 100 millioner betalende brugere. Til gengæld har de et trumfkort i baghånden her i efteråret, hvor de lancerer deres Android-app, som kan åbne et nyt marked for gratisabonnementer.

Men samtidig trækker Spotify fra i den anden ende. I et nyligt interview kunne deres indkomstchef Jeff Levick afsløre, at de forventede at have omkring 100 millioner brugere i slutningen af året, hvoraf cirka 20 millioner er betalende kunder.

Læs også: Den endelige dom: Skal du blive eller skride fra Apple Music?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af