Ugens internethøjdepunkter: Sorority-piger får høvl for abnormt mange selfies

Vi bringer dig et ugentligt tilbageblik på Internettets favoritemner, virale videoer og trendende tendenser fra den forgangne uge.

Selfie-maksimum

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I løbet af ugen opfangede Twitter et videoklip fra sportssiden MLB. I over to minutter får en flok unge sorority-piger hele stadionets og så sandelig også kommentatorernes opmærksomhed – og pigerne ved det ikke engang. Pigerne har betalt 200 dollar for deres pladsbilletter, og udnytter kampen optimalt på bedste teenager-maner til at styrke deres selfie-game.

Facebook opsnappede videoen da den blev postet på 120 Sporst’s Facebook-side, og siden er den blevet vist mere end 45 millioner gange på Facebook alene.

Videoen blev et hit takket være de to kommentatorer der bruger over to minutter på at kommentere på pigernes selfie-game. Det er meget muligt, at kampen er i fuld gang, men pigerne formår virkelig at bekræfte stereotypen på en ung sorority-teenager. Men samtidig har videoen også medført unødig shaming fra de millioner af mennesker, der har set videoen. Selfie-pigerne må høre for lidt af hvert fra folk, der simpelthen ikke forstår deres kultur.


Skodgæster eller skodværter?

LOL

En anden af de allervarmeste kartofler i ugens løb var diskussionen om, hvorvidt man skulle betale for maden til et bryllup, man ikke troppede op til. Det blev den amerikanske kvinde Jessica Baker bedt om, da hun akut blev forhindret i at deltage i en venindes bryllup. Til gengæld sendte veninden en regning for mad til to.

Det valgte Jessica Baker så at dele med resten af verden, hvilket har affødt meget klare reaktioner fra Internet-horderne.

LOL2

 

Uanset hvad man mener om sagen, så er forholdet mellem de to veninder nok temmelig køligt nu.


Fuck tha Polícia

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Morgendagens virale hit er ved at forplante og sprede sig i USA. Videoen er slet ikke af den humoristiske genre, hvilket ellers er hovedingrediensen i langt de fleste virale hits.

Det er en kort video, men tingene eskalerer hurtigt. Lokale aktivister i den brasilienske by Recife går gennem byens gader i protest mod et lokalt byggeprojekt – aktivisterne ser hellere, at byen får en park. Demonstranterne nærmer sig politiet og løfter deres lange banner for at kunne passere en mindre gruppe betjente. I deres forsøg bliver banneret ikke løftet højt nok, og kasketten ryger af én af betjentene. Han reagerer ved at gribe ud efter sin riffel, sigte og skyde en af demonstranterne, som hun er få meter fra ham.

Riffelen skød ”heldigvis” kun med gummikugler, men demonstranten tog alligevel skade af at blive skudt på så tæt hold.

12107865_544742709006047_1984870574350191068_n
Et billede af den ramte demonstrant efter episoden. (Foto: Movimento Ocupe Estelita)

 

De resterende demonstranter reagerede med foragt mod det militære styre. Betjenten, der affyrede skuddet, er indtil nu suspenderet. Det gode ved internettet og virale hits er, at de faktisk kan gøre en forskel og sætte fokus på verdens problematikker. Sådan er internettet en perfekt blanding af LOL og retfærdighed.

Læs også: Ugens internethøjdepunkter: Er Donald Trump præsidentkandidaturets Hannah Montana?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af