Yelp for mennesker: Med appen Peeple kan andre anmelde dig med stjerner og kommentarer

Yelp for mennesker: Med appen Peeple kan andre anmelde dig med stjerner og kommentarer

Når vi skal købe et nyt produkt, på restaurant eller på ferie søger de fleste al den information de kan få, via internettets utallige muligheder, for at være helt sikker på, at man ikke køber katten i sækken. Trustpilot, Yelp og lignende hjælpemidler giver folk mulighed for at bedømme diverse produkter og services via let tilgængelige apps, så man altid kan vurdere et sted, mens man er på farten.

Søgemaskiner som Google og sociale medier som Facebook og LinkedIn har gjort det lettere for potentielle arbejdsgivere, dates og nysgerrige sjæle at finde en masse information om dig. Men bevidstheden om dette og muligheden for at ændre på sine privatindstillinger gør, at man selv til en vis grænse er herre over, hvad andre kan finde af oplysninger om dig.

Det er måske slut nu. En kommende app kaldet Peeple som sandsynligvis lanceres i USA i november, er en slags Yelp for mennesker.

Den giver på præcis samme måde som Yelp, mulighed for at oprette, bedømme og skrive kommentarer om andre personer. Selvom du ikke selv opretter en profil i appen, kan andre altså, hvis de har dit telefonnummer, oprette dig i appen, og give dig stjerner fra ét til fem, samt skrive uddybende kommentarer om dig som person. Og man kan ikke bare sådan lige få slettet sin profil – det er en mulighed grundlæggerne af appen vil overveje i fremtiden.

Til trods for at appen ikke kan hentes endnu – og ingen rigtig ved, hvordan den fungerer – får det naturligvis drøje hug fra adskillige medier og blogs.

Grundlæggerne af appen siger selv, at deres er Peeple er for positive mennesker og de vil sprede kærlighed i verden med appen, men medmindre, der i løbet af den næste måneds tid sker en flower-power-forvandling af Internettet, er det umiddelbart svært at tro, at appen ikke nærmere bliver en platform for personlige shitstorms og internetmobning.

Umiddelbart kan vi dog slå koldt vand i blodet. Der er gode chancer for, at EU-lovgivning stopper appen for at nå til Europa. Og om den bliver populær, er jo i sidste ende også helt op til forbrugerne.

Læs også: Lena Dunham har droppet Twitter på grund af bodyshaming

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af