Adidas’ nye 3D-printede sneaks bruger havskrald som såler

Adidas’ nye 3D-printede sneaks bruger havskrald som såler

Adidas fortsætter deres ’Futurecraft’-projekt med den nyeste tilføjelse til gruppen af 3D-printede sko: Såler lavet af genbrugt plastik fisket op af verdenshavene.

Hvor Adidas før har valgt at sætte fokus på hvordan skræddersyede løbesko  kan gavne den enkelte forbruger, er deres seneste udspil skabt med miljøet i mente. I samarbejde med Parley for the Oceans, forsøger Adidas at lave noget konstruktivt med de enorme mængder plastisk havskrald der flyder rundt i verdenens oceaner.

’Ocean Plastic’-sålen er derfor skabt af genbrugt polyester og garn, der er opsamlet fra havet. Ligesom de øvrige Futurecraft-kreationer er skoen i første omgang mere konceptuel end kommerciel, og der er i skrivende stund ikke nyt omkring en mulig lanceringsdato.

Men den miljøbevidste attitude ligger Adidas meget på sinde, så mon ikke teknologien i et vist omfang når den øvrige produktion.

Internt i koncernen planlægger Adidas at afskaffe plastikposer i alle Adidas-butikker i løbet af 2016. Firmaet er endda i gang med internt at boykotte plastikkrus såvel som papkrus til fordel for nedbrydelige, genanvendelige kopper, melder de.

Læs også: New Balance lancerer (også) perfekte løbesneakers med 3D-teknologi

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af