App forvandler dine tanker fra tekst til sære billedlandskaber

App forvandler dine tanker fra tekst til sære billedlandskaber
Lort eller art?

Et nyt softwareprogram under udvikling er skabt til at gøre billeder tilgængelig for alle, uanset deres kreative evner. Appen ’WordsEye’ skaber selv 3D-billeder ud fra din beskrivende tekst, og hjælper dermed med at formgive dine ideer.

WordsEye sætter bogstaveligt talt billede på dine ord. Appen virker ved, at du indtaster et scenarie der er så detaljeret som muligt. Baseret på de sproglige oplysninger du indtaster, kan appen generere et 3D-billede, der tager højde for de objekter du beskriver, deres attributer, og de enkelte elementers indbyrdes forhold.

tech_art
Eksempel på, hvordan teknologien virker.

 

For at muliggøre denne proces skal der opbygges et enormt bagkatalog af ord til appen, og resultaterne af den første måneds brugertests byder mildest talt på nogle bizarre billeder.

Efter at have skrevet en billedbeskrivelse kan resultatet vurderes ved at vælge sin egen kameravinkel i 3D-landskabet, og det er også muligt at tilføje et fotografi eller en effekt til at gøre billedet endnu mere unikt. Når det endelige produkt ligger klar, er appen optimeret til at dele din kreation via de sociale medier.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I første omgang er WordsEye et sjovt stykke software, der lader dig lege med computergrafik og lave underlige billeder. På samme måde som Googles kunstige intelligens Deep Dream faciliterer WordsEye en digital æstetik, der lader teknologi være kunstnerisk medskaber. Appen fremdyrker en unik kunstform, der er lige dele umiddelbar og naiv og dybt restriktiv.

Bag den semantiske sproganalyse ligger der dog også potentiale for, at appen i fremtiden kan anvendes til andre formål end bare underholdning. WordsEye kan hjælpe med at formgive koncepter eller produktbeskrivelser, såvel som i undervisningsøjemed til at fremme læsefærdighed.

WordsEye er lige nu kun tilgængelig som beta-udgave og kræver, at man skriver sig på ventelisten for adgang. Appen er under udvikling til både Android og iOS.

Læs også: Japansk spil mikser hestesport, sumobrydning og ‘Street Fighter’ til en bizar cocktail

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af