Det nyeste hiphop finder du på ’RapCaviar’ på Spotify – opdateres hver uge

Facebook ser tilbage på 2015 og hvad der betød mest for Verdens befolkning

Facebook ser tilbage på 2015 og hvad der betød mest for Verdens befolkning

Det er ved at være den tid på året, hvor vi kigger os over skulderen og samler op på de foregående måneders highlights. Derfor har også Facebook – som er rædselsslagen for at noget skulle gå dig forbi – lavet sitet Year in Reviewhvor det sociale medies mest omdiskuterede emner gennemgåes.

Det har de opsummeret i nedenstående video. Den minder os om alt fra trivielle internetsensationer som Dressgate, til store videnskabelige milepæle og politiske kriser. Netop de mere alvorlige emner vejer tungest i Facebook-videoen med billeder fra demonstrationer, ledermøder og nødhjælpsaktioner, såvel som krig i Mellemøsten og Black Lives Matter-demonstrationer.

Som du måske har bemærket, så bliver Facebook dog også stadig brugt til kunst, kultur og underholdning. Der har da også været plads til lidt lettere underholdning i år, som Facebook har opsummeret i en række Top 10-lister.

Annonce

På toppen af listerne finder vi bl.a. Ed Sheeran i spidsen som mest omtalte performer, ’Star Wars: The Force Awakens’ lægger nummer ét på filmlisten på trods af, den end ikke er ude endnu, ’FIFA15’ hitter i spilverdenen og ’Game of Thrones’ indtager tronen indenfor tv-serier.

Tilbageblikket afsluttes med taglinen »Let’s stand together in 2016.« Dette års Year in Review har således en noget mere alvorlig tone end sidste års, der tilbød glad nostalgi og budskaber om håb og fremskridt.

Årets indhold vidner om, at Facebook er blevet en mere anvendt platform for at diskutere nyhedsbegivenheder end tidligere. Og at 2015 på mange måder har været et voldsomt år.

Læs også: De mest sete YouTube-musikvideoer i Danmark i 2015: Top 5 er fuld af overraskelser