Hvad har Hideo Kojima gang i? Mødes med Nicolas Winding Refn og Norman Reedus

Hvad har Hideo Kojima gang i? Mødes med Nicolas Winding Refn og Norman Reedus

»Min krop består af 70 procent film«. Sådan beskriver en af vor tids mest indflydelsesrige spilskabere Hideo Kojima sig selv på Twitter. Og hvis man har spillet én af hans nu klassiske ‘Metal Gear Solid’-spil, så ved man da også at cutscenes mellem spilsekvenserne ofte er enormt lange og filmiske.

Derfor er det ikke overraskende, at den japanske spiludvikler nu for alvor dypper tæer i filmverdenen. De seneste dage har han ifølge Twitter holdt møder med skuespillere og filmskabere i USA, såsom:

 

Derudover har han besøgt et hav af filmstudier. Sidst, men ikke mindst har han startet en YouTube-kanal, hvor han på klingende japansk – du gættede det – taler om film. I første afsnit taler de om de bedste film fra 2015.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 

Siden han sidste år færdiggjorde ‘Metal Gear Solid V: The Phantom Pain’, har han brudt med udviklerselskabet Konami, hvor han tidligere var chefudvikler. Ifølge ham selv var ‘The Phantom Pain’ det afsluttende kapitel i ‘Metal Gear Solid’-sagaen. Siden har han offentliggjort, at han arbejdet på et eksklusivt spil til PlayStation 4 – men at der i fremtiden sandsynligvis kan være andet end spil i vente for hans nye studie.

Flere medier har tidligere spekuleret i, at han ville prøve kræfter med Hollywood. I hvert fald peger rigtig meget på, at han lige nu retter fokus mod filmens verden. Sidste år sagde Guillermo del Toro (‘Pans Labyrint’, ‘Pacific Rim’), at han og Hideo Kojima planlægger at arbejde på et projekt sammen – og Guillermo del Toro har tidligere hævdet, at han nægter at arbejde på computerspil.

Indtil videre er det hele gisninger, men man må vel gerne krydse fingre for et samarbejde mellem Refn og Kojima?

Det er ikke første gang, Hideo Kojima har krydset klinger med hverken Nicolas Winding Refn eller Norman Reedus. Da den første trailer til ‘Metal Gear Solid V’ kom i 2014 var de begge hurtige til at lovprise Hideo Kojimas kvaliteter i yderst flatterende vendinger. Norman Reedus var desuden hovedrollen i Kojimas droppede ‘Silent Hills’-projekt.

Læs også: Faderen til ‘Metal Gear Solid’ laver eksklusiv PlayStation 4-titel i eget firma

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af