De ti vigtigste kvindelige computerspilskarakterer: Fra ‘Tomb Raider’ til ‘StarCraft’

De ti vigtigste kvindelige computerspilskarakterer: Fra ‘Tomb Raider’ til ‘StarCraft’

Når der laves lister over kvindelige figurer i computerspil, er der som regel fokus på bryster, manglende påklædning og wanking-potentiale.

Men i dagens anledning prøver vi noget nyt. Vi hylder nemlig kvinderne, der gør computerspil værd at bruge tid på, som de faktisk fortjener det.

Det er jo kun kvindernes internationale kampdag én dag om året – men de her kvinder er totalt badass, sparker røv på normer og er meget mere end yndige digitale dukker hele året ud.

lara-croft

1. Lara Croft (‘Tomb Raider’)

Lad os lægge ud med det største sexsymbol, som spilbranchen nogensinde har kreeret. For lige siden dagene med enorme trekants-agtige polygon-bryster har Lara Croft været enhver dreng (og piges) hede drøm.

Men lad os bare være ærlige. Jo, frk. Croft ser hammergodt ud, men hendes største fortrin sidder altså ikke på hendes brystkasse. Det er derimod hendes evner som arkæolog og skattejæger, der driver værket, og de sidder lige i skabet.

At hun samtidig har fået en mindre genoplivning med de seneste års spil, hvor vi har fået en mere sårbar side at se, er kun en bonus. Lara er (eller burde i hvert fald) være et langt større forbillede for unge piger end Amalie, Kardashian-klanen og alle andre realitystjerner – polygonbryster eller ej.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue