Internettet raser efter Netflix begynder blokering af udenlandsk indhold

Internettet raser efter Netflix begynder blokering af udenlandsk indhold

Det har ikke været nogen hemmelighed at Netflix ville blokere brugeres adgang til udenlandsk indhold. Alligevel er mange utilfredse og lidt overraskede over, hvor meget Netflix pludselig har strammet skruen over weekenden.

Som det ser ud lige nu, er alle der bruger en VPN eller DNS lukket ude af Netflix.

error code
Sådan ser det ud, hvis du prøver at omgå Netflix.

Netflix blokerer for brugen af en proxy-server, da disse oftest er forbundet med streaming af indhold, der ligger udenfor din egen landegrænse. Grundet licensering er Netflix ikke parat til at tilbyde alt indhold globalt (om end det er varslet som et fremtidsmål).

Problemet med at lukke al adgang der går gennem en proxy er, at den også udelukker brugere, der anvender VPN og DNS-servicer for at sikre privat browsing eller hurtigere internetforbindelse. Den nye fejlkode betyder for eksempel at man kan bo i Danmark, have en dansk Netflix-konto, browse gennem en VPN der anvender en anden dansk server, men lige pludselig ikke se dansk indhold. Da Netflix udifferentieret udpeger proxyen som problem, er den ramte brugergruppe meget større end dem, der blot vil låse udenlandsk indhold op.

Netflix’ aggressive helgardering har fået mange til at vende synet mod piratering og illegale downloads, snarere end de nu begrænsede streamingmuligheder.

Mange brugere gider (forståeligt nok) ikke at betale for en service, der blokerer deres adgang til betalingsindhold. Derfor varsler mange, at hvis de ikke længere får adgang til Netflix-indhold, får Netflix bare ikke adgang til deres bankinfo.

Your move, Netflix. Det ser ud til at streamingtjenesten enten skal slække deres restriktioner, løbe meget hurtigt med at tilbyde alt indhold globalt, eller forvente et frafald af abonnenter.

Læs også: Snapchat tester indhold uden for appen: Se deres Oscar-story på deres website

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af