Gys og gaming: Vi har puls-testet fem vanvittigt creepy spil

Gys og gaming: Vi har puls-testet fem vanvittigt creepy spil
'Amnesia: The Dark Descent'

Hvad gør man, hvis man vil finde ud af, hvilket gyserspil der har mest potentiale til at ødelægge nattesøvnen? Man spærrer en forsøgsperson inde i et mørkt rum, skruer op for lyden i et par isolerende hovedtelefoner og spænder en pulsmåler på kroppen.

I videnskabens navn har vi nemlig opsat et eksperiment for at indsamle empirisk data, der kan be- eller afkræfte, om man faktisk kan vurdere gyserspil ud fra kroppens fysiologiske reaktion på ens oplevelser i spillene.

Måleperioden for hvert spil (som forsøgskaninen i øvrigt har brugt minimal tid på tidligere for at kunne være så letpåvirkelig som mulig) har været cirka en time, hvor en gennemsnitlig samt højeste puls er blevet registreret med et MIO Fuse-pulsur. For reference kan det tilføjes, at forsøgskaninen til dagligt har en hvilepuls på 65-70.

‘Layers of Fear’

‘Layers of Fear’ er muligvis det mest psykologisk præget spil i dette forsøg, hvor der er skruet ned for blod og splat til fordel for det mere snigende gys. Det resulterede i en gennemsnitlig puls på 74, men skal vi være helt ærlige, så skyldes det ikke den psykologiske tilgang, men nærmere at spillet haltede med den skræmmende atmosfære.

Her vil nogen måske pointere, at pulsen var helt oppe at ringe på 126, men det er muligvis blot forsøgskaninen, der fik en ophidsende sms fra en date. De skræmmende øjeblikke var der, men efter kort tid var de mere forventelige end skræmmende, og vi kan kun takke en creepy baby i en kiste og spøgelset af en meget blodig kvinde for, at der faktisk var en puls at finde i løbet af måleperioden.

Interessant spil? Ja, specielt fordi det bliver temmelig morbidt, jo længere tid man spiller. Skræmmende? Ikke videre. Jo mere grotesk spillet blev, jo kedeligere blev de klichefyldte chokeffekter, og den manglende skræmmende atmosfære kunne på ingen måde få gennemsnitspulsen til at skyde i vejret.

Højeste puls: 126
Gennemsnitlig puls: 74
Ødelagt nattesøvn: Absolut ingen, sov som en sten.

Soundvenue 1 / 5 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold