Syv ting du skal vide om ‘Uncharted 4’: Højere, vildere, men stadig sig selv

Syv ting du skal vide om ‘Uncharted 4’: Højere, vildere, men stadig sig selv

Rammerne var toptrimmede da Sony og Naughty Dog slog dørene til House of Nerds i Oslo op, og lod en flok spilleglade skribenter og journalister gøre et glædeligt gensyn med Nathan Drake, Victor “Sully” Sullivan og den – indtil nu – fortabte bror, Sam Drake.

Slyngplanterne der hang fra loftet dannede sammen med det grønne scenelys en malerisk kulisse for Ricky Cambier, Lead Designer hos Naughty Dog, som indtog mikrofonen og førte os igennem de historiemæssige og tekniske landvindinger som retfærdiggører at Drake-familien får endnu en tur på det store lærred. Her er syv ting du skal vide om Uncharted 4.

I ‘Uncharted 4’…

1. …fører alle veje til Rom

Vi fik lov at spille cirka et halvt kapitel – svarende til en god halv times gameplay. Ikke meget, men dog en sekvens der kunne genspilles og søgt løst på flere måder. Vi startede midt i en vittig samtale om gamle dage og gyldne skatte imellem spillets tre hovedaktører, og skulle først finde vej over til en ruin fra et gammelt udkigstårn, som vi senere skulle indtage da det viste sig – surprise! – at være fyldt med lejesoldater.

Disse kunne ekspederes på forskellige måder: Man kunne parkere jeepen på en bakketop, få et overblik over vagtruterne for derpå langsomt at snigmyrde staklerne én efter én eller man kunne, som jeg valgte, banke jeepen i femte gear og sætte kurs direkte mod tårnet og sigte efter at samle så mange som muligt op på jeepens efterhånden flot fyldte køler, inden man med rullefald og håndgranater lagde området øde for fjender.

‘Uncharted 4’ ser ud til at være lavet med nogle fikspunkter in mente – nogle oplevelser man SKAL have – men vejen derhen virker fri og lægger op til kreativitet og gentagne gennemspilninger. Naughty Dog siger selv, at det ikke er 100 procent open world, men at spillet er vid-lineært i modsætning til tidligere tiders relativt lineære spiloplevelser.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. …skal du være sniger-typen

Det fungerer ret fint selv at kunne vælge sin vej igennem spillet – en trend flere spil i de senere år har gjort brug af. Ricky Cambier afslørede da også undervejs i det efterfølgende interview, at hele udviklings-teamet selv er aktive gamere med fingeren på pulsen i branchen:

»We are all gamers here, and talk about different games and what they do well. […] At a certain point we were looking at stealth, and ‘Metal Gear Solid V’ is such a good stealth-game though obviously they are a military-game that goes way further with this stuff, which wouldn’t be right for ‘Uncharted’. […] But for us, enjoying that thing, that assessment of combat situations was something we wanted to bring into ‘Uncharted’«, sagde han.

3. …er alt mere Indiana Jones-y

Det eneste, der rigtig kan blive ændret på i ‘Uncharted 4’, er historien. Alt det andet virker til at være helt sig selv, bare lidt vildere end det plejer. Udover almindelige kvælergreb og knockout-slag kan Nathan Drake nu også svinge sig i bedste Indiana Jones-stil frem og tilbage i banerne via nøje udvalgte ‘grappling spots’.

Får man tilpas meget momentum kan man (selvfølgelig) sætte af herfra og lande direkte ned i ansigtet på en modstander for at uskadeliggøre ham. Oveni kommer en ny omgang stealth hvor man, som f.eks. I ‘Metal Gear Solid V’, kan snige sig tæt på intetanende vagter via det høje græs, for lydløst at knække nakken på dem. Begge nye mechanics virkede fint og gled gnidningsfrit ind i action-sekvenserne, og gav et (tiltrængt) nyt lag til bokse- og pistol-delen af ‘Uncharted’-universet.

Uncharted4-3
Incoming

 

4. …er stemmeskuespillet sublimt

I den del vi fik lov at spille, rejste Nathan, Sam og Sully rundt i en jeep og ledte efter skatte. Undervejs brillerer et par af mediets bedste stemmeskuespillere, Troy Baker (‘The Last of Us’, ‘Batman: Arkham City’, ‘Metal Gear Solid V’), Nolan North (‘Uncharted 1/2/3’, ‘Star Trek’, ‘Assassins Creed’-serien) og Richard McGongagle (‘Metal Gear Solid 3’, ‘Prototype’, ‘Jak 3’) med kække kommentarer og halv-platte, men hjertelige vittigheder om, hvad der foregår. Kommentarer om sceneriet, vejens beskaffenhed eller røverhistorier fra gamle dage blev leveret med en charme og indlevelse som få stemmeskuespillere formår.

Eneste ankepunkt var, at Sully brugte den samme vending igen og igen til at kritisere Nathans (min) kørsel, det blev en anelse trættende, men man kan forvente med de snart to måneder til udgivelse, at der lægges flere replikker ind til samme events – mine fingre er ihvertfald krydsede herfor.

5. …er et filmisk eventyr lige så meget som et spil

Ricky Cambier beskrev den optimale Uncharted-oplevelse som en næsten Netflix-agtig omgang hygge:

»Well, I think you will want to have played the first three, which most will have. Grab a blanket, settle in, get ready to chill and have some snacks handy. Get ready to go along on this. This is gonna be an adventure, so you could get some people over – even though they’d probably want to play their own.«

‘Uncharted 4’ ser ud til at ville være rorgænger på den nyere trend hvor spil-mediet udvisker grænsen til filmens verden. Enorme set-pieces, medrivende stemmeskuespil, livagtige animationer og gudesmuk grafik er med til at gøre ‘Uncharted’ til mere end en spilserie og nærmere en række interaktive digitale oplevelser.

Uncharted4-2
Skrid.

 

6. …lægger op til en splittende slutning

Titlen ‘Uncharted 4: A Thief’s End’ lægger jo op til en afrunding af spilserien, men samtidig bimler alarmklokkerne også i det fjerne, for kan det også indvarsle Nathan Drakes endeligt? I hvert fald slår spillets instruktør Neil Druckmann over for IGN fast, at der er tale om en slutning, der vil dele vandene.

På det direkte spørgsmål, om Nathan Drake møder sit endeligt svarer han: »Do you really want me to tell you? You don’t really want me to tell you«, siger han til IGN.

Vi må altså vente til 11. maj for at finde ud af Nathan Drakes skæbne.

7. …er et potentielt mesterværk

Alt i alt fremstod ‘Uncharted 4’ som en afsindigt velpoleret, lækker og charmerende omgang eventyrjagt i forsøget på at finde en sunken piratskat. Spillet prøvede langt fra at opfinde den dybe tallerken eller havde inkorporeret helt nye idéer, det var grundlæggende mere af, hvad vi er vant til.

Det gør heldigvis ikke det store, når ‘Uncharted’-spillene længe har været kendt for fremragende action/adventure-gaming med et humoristisk kommentarspor og nogle imponerende scenarier. Jeg er spændt på at få fingrene i hele spillet og glæder mig til at opleve Nathan Drakes endegyldigt sidste eventyr.

Læs også: Se et kvarters gameplay af ‘Uncharted 4′: Du kan snige, svinge eller skyde dig vej igennem

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af