Spotify åbner op for tusindvis af remixes på streamingtjenesten

Spotify åbner op for tusindvis af remixes på streamingtjenesten
Spotifys aftale kan potentielt komme remix-kunstnere til gode – for eksempel Eloq, der tidligere har oplevet rettighedsproblemer med Soundcloud.

En af de indimellem lidt frustrerende problemer med Spotify er, at der ligger relativt få remixes på tjenesten – i hvert fald når man sammenligner med for eksempel Apple Music eller Soundcloud for den sags skyld.

Men Spotify har i sidste uge underskrevet en aftale med Dubset, der åbner op for langt flere remixes på Spotify. Apple Music lavede en lignende aftale i marts.

Med Dubsets system MixBANK er det muligt at analysere numre og identificere samples, så både de kunstnere, der indgår i et remix og den remixende bliver betalt, det de skal.

Samtidig giver det kunstnere, DJ’s og radiokanaler mulighed for at uploade en hel masse tracks, der ikke tidligere kunne gå igennem, fordi det var for ressourcekrævende at identificere og kreditere musikere manuelt. Med andre ord får kunstnere – såsom Eloq – mulighed for at bruge deres Spotify-side, som de hidtil har brugt Soundcloud.

Læs også: Spotifys Discover Weekly har streamet fem milliarder sange til 40 millioner brugere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af