YouTubere møder paven for at tale om (video)budskabets magt

YouTubere møder paven for at tale om (video)budskabets magt

Pave Frans er med på den digitale bølge. Hans Instagram har 2,5 millioner følgere, han har mødtes med Googles bestyrelsesformand Eric Schmidt, og endda erklæret internettet en ’Guds gave’.

Derfor kommer det ikke som et chok, at pave Frans nu har lavet en rundt-om-bordet med 11 YouTubere, hvor han blandt andet erklærede sin kærlighed til skønhedsvideoer og poserede til et stort gruppebillede via selfiestick.

Som en del af Scholas Occurrentes, en ungdomsorganisation sat i verdenen af paven til at promovere verdensfred og uddannelse, mødtes pave Frans i søndags med de udvalgte YouTube-bloggere, der tilsammen repræsenterede over 27 millioner følgere.

Foruden deres reach, var delegationen valgt til at afspejle en stor diversitet, viser YouTube Blog. Blandt de 11 udvalgte var Hayla Ghazal, en syrisk teenager bosat i Dubai, hvis Youtube-kanal henvender sig til mellemøstlige kvinder og teenagere, og Dulce Candy, der som barn immigrerede illegalt til Amerika fra Mexico.

Tonen for den timelange samtale var let, men emnerne alvorlige. YouTuberne havde mulighed for at stille spørgsmål til Pave Frans, om alt fra diskrimination af køn og race til digitale tilhørssteder.

Paven gav udtryk for, at YouTuberne havde en stor social magt som rollemodeller. Han opfordrede derfor dem alle til at sprede virtuelle fællesskaber, der omfavnede vidt og på tværs af landegrænser, racer, køn og religion.

Pave Frans roste blandt andet britiske Louise Pentland, vært på Sprinkle of Glitter, og fortalte, at han mente hendes ’prædiken’ om skønhed hjalp med at bekæmpe aggression.

YouTuberen Mat Pat, kendt fra gaming-kanalen The Game Theorists, opsummerede måske bedst betydningen af mødet mellem paven og de unge vloggere: »Det, at en verdensleder tager interesse i vores arbejde – og i at bruge nye medier til at skabe en positiv social forandring – er ekstremt validerende.«

Paven er ikke den eneste åndelige leder der omfavner internettet; Dalai Lama har netop lanceret en hjemmeside, der hjælper dig med at opnå indre fred.

Læs også: YouTube debutterer live 360-gradersvideoer under næste weekends Coachella

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af