Linkobans minde æres på stort vægmaleri på Roskilde Festival

Linkobans minde æres på stort vægmaleri på Roskilde Festival

På Roskilde Festival er graffiti-mesterværkerne ved at tage form op til åbningen af dyrskuepladsen i morgen. Et af de mere iøjnefaldende er en hyldest til den afdøde rapper Linkoban, som desværre tabte kampen til kræften i februar i en alder af blot 30 år. Et tab, som den samlede danske musikbranche og i særdeleshed Roskilde Festival begræd.

Hendes alt for tidlige død får i år på festivalen et meget smagfuldt minde i form af det centralt placerede vægmaleri, der tidligere år har huset en homage til Malk de Koijn, da de genopstod på festivalen i 2009. Det er graffitikunstneren og illustratoren Jakob Ostenfeld, der har ført spraydåsen.

IMG_0548

Kunster: Jakob Ostenfeld

Linkoban har spillet adskillige gange på Roskilde Festival. I både 2012 og 2013 på henholdsvis Pavilion Junior og Cosmopol foruden flere koncerter på blandt andet Street-scenen og som lynhurtig afløser for Chance The Rapper, da han i 2014 aflyste.

Vægmaleriet er placeret i skyggen af et træ til venstre for Arena.

Læs også: Kanye-elskende Kanye hyldes med vægmaleri i Sydney