Alternativ elektro: ’Game of Thrones’, ’Star Wars’ og Nirvana får nyt liv gennem forældet hardware

Alternativ elektro: ’Game of Thrones’, ’Star Wars’ og Nirvana får nyt liv gennem forældet hardware

Sommeren står traditionelt set i covernummerets tegn. Nu byder internettet ind med dets egen –temmelig nørdet – udgave.

En YouTuber ved navnet Paweł Zadrożniak har bygget sit eget orkester med forældet computerhardware, der spytter en 8-bit udgave af vores allesammens yndlingshits ud. Lyden minder om en mellemting mellem et gammelt arkadespil og en faxmaskine.

Setuppet, døbt Floppotron, blev lanceret tidligere på måneden med et cover af Darth Vaders temasang fra ’Star Wars’. Selvom hardwaremusik som sådan ikke er et nyt fænomen, er Pawel lige nu en uhyre populær udbyder: ’Star Wars’-videoen har allerede fået over én million afspilninger.

I kølvandet på den første virale video har Floppotron spyttet ’Game of Thrones’-temasangen ud (ovenover), kastet sig over ’Hawaii Five-O’-introen og dækket Nirvanas ’Smells Like Teen Spirit’.

Seneste cover er EDM-kæmpehittet ’Sandstorm’ fra 1999 – en sang de færreste måske genkender af titel men som alle har hørt til langt ud på natten. En sang der har vist sig at være så monumental, at YouTube sidste år som aprilsnar lagde ’Sandstorm’ som valgbart lydspor på alle deres videoer.

For os der er gamle nok til at huske en tid hvor man hørte – ikke så – at der blev etableret kontakt til the world wide web, er det et glædeligt gensyn med de hårde, knitrende toner som Floppotron pumper ud. 

Læs også: Faret vild i Westeros? Navigér ’Game of Thrones’-universet med interaktivt kort

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold