Apples nye realityprogram bliver en slags ’Den Store Bagedyst’ for app-udviklere

Apples nye realityprogram bliver en slags ’Den Store Bagedyst’ for app-udviklere

I går skrev vi om Kim Kardashian, der er kendt fra reality og nu klar på nye udfordringer i Silicon Valley. I en bizar udgave af Freaky Friday ser det nu ud til, at techverdenen går i den modsatte grøft og kaster sig over reality-fjernsyn.

Apple lancerer nemlig et realityshow der giver et blik bag skærmen og viser hvordan unge entreprenører udvikler apps fra idé til bæredygtig forretning. Programmet kommer til at hedde ’Planet of the Apps’ (den er god nok) og begynder optagelser senere i år.

’Planet of the Apps’ kommer til at køre efter den sædvanlige reality-formular: en håndfuld håbefuld deltagere får mulighed for at vise deres skabninger frem og modtage kritik, vejledning – og måske en posefuld penge – fra industriens eksperter. I stedet for kager eller kjoler er produktet bare en app.

I og med at det er Apple der står bag programmet, skal de udvalgte apps være funktionsdygtige på iOS, macOS, tvOS eller watchOS. Ingen deltagere er endnu udvalgt: der er åbent for ansøgere (med bosættelse i USA) indtil slut August.

I bedste realitystil á la ’The Bachelor’ skal ansøgere bejle til programmets producenter ikke bare med en oversigt over deres app, men også med en videohilsen. Tips til en vellykket video inkluderer at ansøgere finder den rette lyssætning, dropper hat og solbriller, og filmer horisontalt fremfor i portræt.

Med andre ord vælger Apple – ligesom alle andre realityprogrammer – kun deltagere der har en vis kameratække.

Over de kommende uger lover Apple flere detaljer hvad angår ekspertpanelet og premieredato. Indtil videre lover de blot ansøgere muligheden for at møde branchefolk med op til $10 million klar til investering. Det er også en slags lokkemad.

Læs også: Apple har lanceret betaudgaven af iOS 10 – men den låser dig måske ude

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af