Soundvenue anbefaler: Otte Trailerpark I/O-indslag, du ikke må gå glip af

Soundvenue anbefaler: Otte Trailerpark I/O-indslag, du ikke må gå glip af

Trailerpark Festival sætter gang i løjerne fredag fra 12-20 med endagskonferencen Trailerpark I/O, der gennem teknologi, kunst og design leger med forståelsen af den skøre tid, vi lever i. På programme kan man blandt andet opleve talks, film, installationer, labs og meget mere. Vi har samlet ni, enhver deltager bør tjekke ud.

Installationer

Screen+Shot+2016-03-29+at+19.54.22

 

Jaywalking – stik en fumlegænger

Som da Marco Evaristti stillede otte blendere op på kunstmuseet Trapholt og udstyrede dem med vand og guldfisk, kan Trailerpark I/O-publikummet også få mulighed for at påvirke skæbnen for vildtfremmede væsner med blot et enkelt tryk på en knap. Det sker dog i en lidt anden skala og med væsentligt mindre livsfarlige konsekvenser.

Den belgiske kunstner Dries Depoorter tropper nemlig op med kunstværket Jaywalking, hvor beskuere via skærme kan følge lyskryds fra forskellige lande i verden i realtid og med et tryk på en knap anmelde eventuelle fodgængere, der går over for rødt, til de lokale pansere.

Presskit+Resonate+-+ENG+-+Simple+-+160307

 

Resonate – Føl musikken

Teknologi åbner døren på klem for, at kunstneriske værker kan oversættes til andre sanselige udtryk – for eksempel ved at give farver på malerier værdier, der kan omdannes til toner. Kunstprojektet Resonate tager mulighederne i en anden retning. Ved hjælp af ti vibrerende moduler på en særligt indrettet dragt bliver lyd til fysiske følelser på kroppen.

Projektet er interessant fordi der for tiden er et stort fokus på, hvordan man kan udvide eksempelvis koncert- og musikoplevelser til noget mere end audio-visuelt.

Tinderin_-BLURRED-03-1024x782

 

Tinder In – hvem er du?

Din egen og andres selvopfattelse sættes under lup i projektet Tinder In, der simpelthen sidestiller billeder af samme persons Tinder og LinkedIn-profil. Det er igen Dries Depoorter, der står bag projektet, som han håber, vil få beskueren til at overveje, hvordan vi udstiller os selv via sociale medier – og hvad vi gør, for at forme den digitale illusion af os selv.

Screen-shot-2015-06-03-at-14.27.46

 

Project Jacquard – tekstil-touchpads

Google har i Project Jacquard slået pjalterne sammen med blandt andre Levi’s for at skabe fremtidens tekstiler og det kan man opleve first hand på Trailerpark I/O. Det er rent praktisk et stykke stof med felter af ledende materialet bygget ind, så enhver tekstiloverflade effektivt kan fungere som en touchpad.

Project Jacquard har et enormt potentiale for at skabe et paradigmeskifte for, hvordan vi gemmer teknologien ad vejen og skaber en usynlig, interaktiv verden.


Talks

talks.008

 

Nayana Malhotra – udtænk design

Teknologien rækker modebranchen flere hjælpende hænder på Trailerpark I/O. Det er Nayana Malhotra blandt andet et eksempel på. Den New York-baserede etnolog deltager i Trailerpark I/O med projektet Neurocouture som hun også vil være til stede til at tale om.

Neurocouture tager hjernebølger og omsætter dem til mønstre og GIFs. Disse GIFs bliver projekteret op på en hvid parkacoat, så man således kan tænke sig til sit eget design.

talks.007

 

Märtha Rehnberg – en legesyg fremtid

Trailerpark I/O’s grundkerne er inspiration og det umiddelbart bedste bud på et positivt kig på fremtidens teknologiske muligheder er en 20 minutters talk med Märtha Rehnberg.

Hun vil fokusere på, hvordan opfattelsen af teknologi låser os fast i nogle mønstre, der konstant påvirker vores handlinger – som regel i en negativ retning – men at teknologien har mulighed for at ændre samfundet til et meget mere frit og legesygt et af slagsen. En sandhed, de fleste har brug for at høre.

PiaLeichter

 

Pia Leichter – DIY-spion

Med projektet I See U vil Pia Leichter og Great Works CPH have publikum til at tænke over, hvor skræmmende let, det er at udspionere hinanden i det offentlige rum. Ved hjælp af simple, hjemmebyggede parabolmikrofoner kan man opfange samtaler mellem vildtfremmede på lang afstand. I See U-projektet omsætter ordene i samtalen til GIFs, som vises på et lille display. Så i stedet for at høre, hvad andre siger, ser man en bizar visualisering af samtalen, der er lige dele underholdende og skræmmende, hvis man tænker over teknologien bag.


Film

Digital+Love+Industry

 

The Digital Love Industry

Er din næste kæreste virtuel? Illusionen af nærvær har altid været efterstræbt af forskellige digitale påfund lige fra sociale medier til porno. Med virtual reality åbner der sig bogstaveligt talt en helt ny verden for kærligheden. Det dykker The Digital Love Industry ned i.

Læs også: Trailerpark I/O løfter sløret for oplægsprogram med internationale kunstnere, makers og debattører

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af