Twitter forsøger at forklare Twitter med spritny kampagne, der ironisk nok genbruger firmaets slogan fra 2009

Twitter forsøger at forklare Twitter med spritny kampagne, der ironisk nok genbruger firmaets slogan fra 2009

Twitters tiende år har ikke været lutter lagkage, og det har måske rigtig meget at gøre med, at folk ikke rigtig ved hvad Twitter skal bruges til. Det viser en ny undersøgelse fra mediet selv, der har resulteret i en ny marketingkampagne.

Twitters CMO Leslie Berland tog i går til Twitters blog for at forklare ’what’s happening’. Berland forklarer at 90 procent af respondenter i en global brugerundersøgelse genkender Twitters brand, men at det er langt fra alle, der forstår hvad mediet går ud på.

Ifølge Berland identificerer mange Twitter som et socialt medie – hvilket det ifølge firmaet selv ikke er. Eller, de er i hvert fald ikke blot et socialt medie hvor venner taler sammen. I stedet vil Twitter brandes som nyhedsmedie, et sted hvor man kan holde sig opdateret på aktuelle emner og byde ind i diskussionen.

Desuden vil Berland og co. væk fra kvantitet over kvalitet. Man behøver ikke at tweete hele tiden, forklarer Berland, for at være aktiv på Twitter. I stedet vil Twitter være et forum hvor alle stemmer kan blive hørt lige – et forum for »diversity and expressiveness in all its color and vibrancy.«

Den nye kampagne kommer til at bestå af en række videoer der viser hvad der trender på Twitter indenfor forskellige kategorier. ‘Politics on Twitter‘ er allerede ude som den første i serien.

Med andre ord er Twitter stedet hvor man kan se hvad der sker, stort som småt, lokalt og internationalt. Der er bare lige det, at ’what’s happening’ har været Twitters slogan siden 2009, og i de syv år har folk stadig ikke fattet hvordan de skal bruge mediet.

’What’s happening’ dukkede oprindeligt op som tagline i 2009 og blev senere droppet igen. I 2014 kom sloganet så tilbage og er nu blevet taget i brug endnu engang i Twitters nyeste marketingkampagne. Hvis firmaet indtil videre har haft svært ved at kommunikere deres formål, er chancerne ikke store for at det genbrugte materiale får nogen stor effekt denne gang hellere.

Det er en ommer, Twitter.

Læs også: Instagram lader Taylor Swift – og andre – blokere haters, før de kommenterer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af