»We need to talk«: Patent volder ’No Man’s Sky’ problemer i 11. time

»We need to talk«: Patent volder ’No Man’s Sky’ problemer i 11. time

For præcis to uger siden kunne vi med glæde rapportere at Hello Games havde færdigudviklet den længe ventede ’No Man’s Sky’, og at spillet ville blive udgivet start august. Nu, blot fjorten dage senere, er der potentielt en kæmpemæssig ko på isen.

Som de fleste nok ved, bygger hele ´No Man’s Sky’ på matematiske algoritmer der genererer planeter, planter og al dyreliv. Koen består af en matematisk ’superformular’ der (måske) skaber hele grundlaget for spillet  – men som ikke er skabt af udviklerne selv.

En belgisk plantegenetiker ved navn Johan Gielis formulerede nemlig regnestykket tilbage i 2003. Og siden da har belgieren haft patent på det. Problemet er bare: Hello Games har ikke fået lov til at anvende den patenterede formular.

Det belgiske medie Telegraaf var de første til at melde at ’No Man’s Sky’-skaber Sean Murray tidligere har omtalt superformularen som et break through moment. De kontaktede derfor Genicap, firmaet bag Gielis’ patent og fik følgende melding:

»Vi har ikke udstedt en licens til Hello Games. Vi vil ikke standse udgivelsen, men hvis formularen er taget i brug bliver vi nødt til at tage en snak.«

Med andre ord: hvis Hello Games har brugt superformularen – hvilket alt tyder på de har – skal ’No Man’s Sky’ betale x antal licenskroner for at bruge matematikken i dets spil. Og hvis de nægter, kan Genicap helt standse udgivelsen.

Genicap har angiveligt allerede forsøgt at komme i kontakt med Hello Games, men er blevet ignoreret.

’No Man’s Sky’ er et projekt der allerede er blevet mødt med utallige udfordringer og forskinkelser. Hvis uheldet er ude, kan patent-problemerne vise sig at være det sidste søm i kisten.    

Læs også: ‘No Man’s Sky’-trailerserie udforsker galaksen og fremhæver spillets fire kerneområder

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af