Efter pomfrit-digtet: Vi undersøger Kanyes mærkværdige forbindelser til McDonald’s

Forholdet mellem Kanye West og McDonald’s lader til at være krydret med salt, peber, paprika, kærlighed og had. Men at der er et forhold sætter Kanyes eget ‘McDonald’s Man’-digt fra Frank Oceans Boy’s Don’t Cry-magasin en tyk streg under.

Digtet er en tredjedel hyldest til McDonald’s produkter, en tredjedel et diss og en tredjedel barnagtigt nonsens.

CqjQhqGW8AAnEMa1
(Foto: 2 Dope Boyz)

Men som det er strategien for så mange andre rappere (behøver vi nævne ‘Hotline Bling’-videoen) formåede Kanye West med det kuriøse digt at løbe med opmærksomheden og at komme på hele internettets læber.

Således blev digtet til en tegneserie af Dami Lee for The Verge.

mcdonaldsman1.0mcdonaldsman2.0mcdonaldsman5.0mcdonaldsman8.0

 

Joey Bada$$ reciterede digtet i liveradio.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Og fastfood-giganten ville også nyde deres del af opmærksomheds-Big Mac’en med to anerkendende tweets.

Men det er faktisk ikke første gang, Kanye West er blevet koblet til fastfoodgiganten. Gennem kunstprojekter, memes og online-drillerier har West og McDonald’s flere gange krydset hinandens veje.

Han er blevet spottet flere gange på McDonald’s med internettets hån til følge.

KanyeKimAtMcDonaldsKanyeTwitterFunny

Det er der – naturligvis – blevet lavet memes af.

KanyeWestMcD

 

KimKanyeMcDonalds2016

 

Og i en lidt mere aparte sammenhæng har han også været offeret for et kunstprojekt af Ivan Orama, der parrede ham og Kim Kardashian med Ronald McDonald.

s21bfxfokudshbmp9pm3

 

Kanye West har aldrig været bleg for at bejle til de store businesses. Først var det designere som Mark Jacobs og sidenhen Adidas, han slog pjalterne sammen med. Siden kastede han sin kærlighed (og fattigdom) på techmoguler som Tim Cook, Larry Page og Mark Zuckerberg. Lige nu gør han kur til Ikea. Hvem ved, måske har vi set de første spæde skridt mod et Kanye X McDonald’s-samarbejde.

Ville det virkelig være så langt ude? Kanye West har tidligere sagt, at han gerne vil være den mest indflydelsesrige stemme på jord inden for alle kreative fag (som jo nødvendigvis også må tælle gastronomi) og han har både rappet og demonstreret sin kærlighed for fastfood. Spørgsmålet er bare, hvordan samarbejdet ville se ud:

En McWest? En H.A.M.-burger? Kanye-samledukker i Happy Meals? Eller bare fish sticks i en Team Box?

Læs også: Efter Kanye Wests frieri til Ikea: Internettets bedste bud på et samarbejde

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af