Google lancerer videoopkalds-app, der simplificerer samtaler mellem styresystemer

Facetime, Skype og Facebook Messenger er de helt store drenge når det kommer til videosamtale og nu vil Google med i slænget med appen Duo.

Google lancerede i går Duo, der bryster sig med at være en videosamtaleapp der gør det nemt at ringe mellem iOS og Android, uden at skulle tilmelde sig Google. Det eneste, du behøver for at ringe, er appen og et telefonnummer (ligesom Facebooks WhatsApp og Messenger).

Duo er affødt af Google Hangouts, men ironisk nok kan den ikke lave gruppesamtaler eller bruges på PC. Til gengæld byder Duo på end-to-end encryption, der sikrer en fuldkommen privat samtale mellem afsender og modtager. (Igen, ligesom WhatsApp og snart Messenger.)

Google sælger Duo som det nemme alternativ. For det første, fordi appen virker på tværs af styresystemer. Og, givet, som et alternativ til Apples Facetime er det sgu meget lækkert. For det andet, er Duo designet til at fungere på farten. Ifølge Google går opkaldet igennem selv når signalet er dårligt, og videokvaliteten justeres automatisk (istedet for Facebooks konstante gråskærm). Appen kan også skifte mellem WiFi og data, uden at afbryde opkaldet.

I en tidsalder hvor Snapchat, Instagram og Facebook konstant byder på animationer og tegn-selv-filtre, kan man godt savne lidt leg i Google Duo. Appens eneste reelle feature er ’banke på-funktionen’ Knock Knock: en videoforsmag fra den der ringer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Knock Knock viser video direkte på låseskærmen for at hjælpe dig til at vurdere, om du overhoved gider tage opkaldet. Du kan altså lokkes med kage, blomster, en nyfødt eller whatever.

Problemet er bare, at hvis du sidder med en iPhone i hånden får du ikke den feature med. Apple har nemlig strikse regler for, hvad der kan vises på låseskærmen  – Google er ikke blevet inviteret indenfor. Hvis du tilfældigvis sidder med appen åben og venter på et kald, kan du tilgengæld godt se banke på-video.

Google Duo er i færd med at blive rullet ud internationalt, men er pt. ikke dukket op i det danske App Store eller Google Play.

Læs også: Mere brænde til hype-bålet: Kaotisk ‘Battlefield 1’-trailer byder ind til snarlig beta

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af