Pokémon GO slår hårdt ned på snyd – bandlyser spillere permanent

Pokémon GO slår hårdt ned på snyd – bandlyser spillere permanent

Hvis du er vild med Pokémon GO skal du droppe alt hjælpesoftwaren og bare nyde spillet. Ellers risikerer du at blive bandlyst, uden chance for at komme ind i varmen igen.

I en ny opdatering melder Niantic ud, at spillere fremover vil modtage permanente bandlysninger hvis de forsøger at snyde gennem GPS, brug af bots eller ved at forsøge at hacke Pokémon GO på anden vis.

Det betyder blandt andet at den populære metode location spoofing (at ændre GPS-koordinater for at udforske nye områder med sjældne pokémon) bliver slået hårdt ned på. Så hvis du virtuelt suser mellem Amerika og Rusland for at fange dem alle, kan du risikere aldrig at fange nogen.

Bandlysningen er primært rettet mod software der lader spillere fange og udklække mange pokémon indenfor kort tid. Bandlysningen bliver håndhævet for at sikre, at de spillere der snyder sig til gode resultater ikke bliver uovervindelige. Spillet er trods alt stadig ungt, og mange spillere der ikke bruger software-boosts vil få svært ved at vinde over en stærk – ahem, snydende spiller.

Indtil videre hersker der stadig tvivl om hvordan Niantic helt præcis identificerer spillere der bliver hjulpet på vej af de nu bandlyste metoder. Ifølge diskussion på Reddit ser det ud til at holdet bag Pokémon GO i første omgang går efter softwareudbydere snarere end enkelte spillere.

Niantic vil lukke tredjeparter ude og starter derfor ved kilden. Smart nok. Men hvad så når de skal vurdere enkeltsager? Hvor trækker de stregen – er low-tech hacks som at spænde mobilen på en roterende tallerken eller et cykelhjul at snyde?  Ja. Men den er svær at lukke spillere ude på.

Kampen mellem iderige spillere, nyudviklet software og Niantic er for alvor begyndt. Nu skal vi bare læne os tilbage og se hvilken fløj sejrer.

Læs også: ‘Fallout 4’ bliver udvidet med rutsjebaner og død: Trailer og releasedato afsløret

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af