Facebook Messenger udvider med live-video som supplement til chat

Facebook Messenger udvider med live-video som supplement til chat

Der er efterhånden ikke mange måder tilbage at skrive den samme overskrift: Facebook gør alt hvad de kan for at gå Snaphat i bedene.

Først testede de midlertidige beskeder i Messenger, så kom Instagram Stories og senest lancerede Facebook en helt ny Snapchat-agtig app, Lifestage. Det er altså meget tydeligt at Facebook føler sig truet og vil have samme indflydelse over et ungt publikum som Snapchat.

Nu går Messenger endnu tættere på Snapchat med lanceringen af ’Instant Video’ – livevideo bygget ind i chatten. Siden sidste år har man kunnet lave videoopkald gennem Messenger, men Instant Video er specielt bygget til at fungere som et led i din samtale og kan kun aktiveres når begge samtaleparter har chatvinduet oppe.

I Snapchat kan du også dele video med den, du chatter med. Facebook Messenger fungerer mere eller mindre på samme måde: i samtaleruden trykker du på en videoknap og med det samme dukker et livestream op. Modtager skal altså ikke (og kan heller ikke) acceptere din videoanmodning – du dukker op med det samme. Heraf navnet ’Instant’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Instant Video fylder ikke på samme måde som et videoopkald hele skærmen, og som udgangspunkt er lyden slået fra. Videoen fungerer derfor mere som et levende billede og ledsager til chatten, snarere end den primære kommunikationskanal. Hvis man har lyst, kan man dog som modtager dele livevideo tilbage, slå lyd til eller udvide vinduet til et almindeligt videoopkald.

Google har med Duo også forsøgt at lave videoopkald mere umiddelbare, gennem deres ’banke på-funktion’, der giver en videoforsmag fra den der ringer. Nu vil Facebook også gøre video til en øjeblikkelig samtalefunktion, med samme afsæt: Video skal være prikken over i’et i hverdagens samtaler.

Snapchats styrke er, at platformen er bygget til de mere uformelle samtaler. Videofunktionen her bliver ofte brugt til korte selfies eller for at dele noget sjovt og nok ret dumt.

Messenger – der for nylig har været meget fokuseret på chatbots og virksomhedskommunikation – kan have svært ved at få brugere til at have den samme løsslupne tilgang til chat. I den officielle blog bruger de selv eksempler som skokøb til at sælge Instant Video. Det er på en eller anden måde ikke ligeså spændende.

Læs også: Facebook fyrer redaktion og straks spreder algoritmer falske nyheder

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af