‘Forza Horizon 3’ er vanvittigt og underholdende som The Stig på coke

‘Forza Horizon 3’ er vanvittigt og underholdende som The Stig på coke

‘Forza Horizon’ er i manges øjne den bedste racerspil-serie, og ‘Horizon 3’ skuffer heller ikke: Lige fra starten er der fuld fart på. Fra første tryk på speederen bliver du sat ind i en vild Lamborghini, og så det ellers over Australiens lange åbne veje. Derefter ryger du direkte over i en firhjulstrækker, og racer videre hen ad de store smukke strande, den tørre grusfyldte outback og tæt usigtbar regnskov.

Ifølge Playground Games, som står bag ‘Forza Horizon’-serien, er ‘Horizon 3’ dobbelt så stort et univers som ‘Horizon 2’, og denne gang udspiller hele spillet sig downunder i Australien. Med over 350 forskellige biler og en kæmpe stor åben verden, er der lagt op til et racerspil af den helt store kaliber.

Historien

Selvom der er smæk på fra starten, så er der faktisk en historie i ‘Forza Horizon 3’. Du spiller chefen for Horizon-festivalen i Australien. Du har en fremragende assistent, som tager sig af alle de kedelige ting, så du kan fokusere på at køre race. Ved at klare forskellige opgaver skaffer du festivaldeltagere og fans, og som der kommer flere og flere til, må festivalen udvide til nye lokationer rundt omkring i Australien.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Her får du blandt andet mulighed for at vælge, om du vil udvide og køre i byen, outbacken eller regnskoven. For at skaffe XP, fans og penge, kan du blandt andet køre streetrace, mesterskaber og min favoritaktivitet, PR-stunts.

PR-stunts skiller sig nemlig ud fra de normale race, hvor det handler om at komme først over målstregen. Det er din assistent, der løbende finder dem til dig, og så handler det ellers om at drifte, køre hurtigt gennem en fartmåler, flyve længst over et flyvehop eller køre hurtigere end et godstog. Der er mange forskellige stunts, og det er et fedt afbræk til de normale racerløb.

Gameplay

Gameplayet fungerer overraskende godt. I racerspil som ‘Need for Speed’ og ‘The Crew’ kommer menuerne ofte i vejen for spillet, og der bliver for meget roden rundt i interfacet og for lidt køren rundt på landevejene.

2372ed02-65a4-412d-890d-51ad50335841
Der er smæk på uanset hvilket australsk miljø, du blæser igennem.

I ‘Forza Horizon 3’ har du din personlig assistent og Anna, som er en Siri-lignende tjeneste. I samspil sørger de for, at historien udspiller sig helt dynamisk, uden at spillet skal loade ret meget, eller du skal rode rundt i menuerne (som er forholdsvis indviklede) for at opgradere det ene og det andet eller vælge løb.

De fleste valg kan foretages med D-paden mens jeg kører, og de få gange, jeg selv skal sætte en vejviser på kortet, tager det ikke meget mere end 15 sekunder. ‘Forza Horizon 3’ er et spil, der virkelig giver dig nogle kilometer i dækkene, lige fra første færd.

Som sagt, foregår spillet i Australien, og det Australske landskab giver nogle muligheder, som jeg ikke før har set i samme grad i andre bilspil. Det ene øjeblik kan du race rundt i en superbil i Surfers Paradises gader og det andet øjeblik kan du flyve over sandbankerne eller den tætte skov i din firhjulstrækker. Det giver en rigtig god variation i spillet, som gør, at der går længere inden man bliver træt af at spille ‘Horizon 3’, som man ellers altid gør meget hurtigt med andre racerspil.

1972-reliant-supervan-iii
En del af spillets underholdningsværdi ligger også i, at du kan køre i gudsjammerligt ringe biler.

Desværre minder de forskellige løb i de forskellige miljøer meget om hinanden, og det begrænser også levetiden en anelse, selv for et meget vellykket bilspil.

Endelig dom

‘Forza Horizon 3’ er det mest gennemførte og underholdende racerspil, jeg har spillet. Kombinationen af historien og variationen af de forskellige race-typer har gjort, at ‘Horizon 3’ er en helt igennem sjov og vanedannende oplevelse. Jeg har hele tiden lyst til lige at skaffe de sidste fans til min festival, køre lidt hurtigere gennem en fartkontrol eller flyve lidt længere over et flyvehop.

‘Forza Horizon 3’ har rigtig meget indhold og en forholdsvis lang historie, som giver rigtig mange spilletimer. Er du ikke den store gamer, kan det være svært at komme i gang med spillet, men er du bare nogenlunde med en controller i hånden, så er der mange forskellige sværhedsgrader at udforske. For eksempel kan du indstille, hvorvidt der skal være automatisk eller manuel gearskifte, ABS-bremser til eller fra og mange andre features på dine biler, som gør det enten nemmere eller sværere at styre dem igennem de mange forskellige løb og PR-stunts.


Godt

+ God historie
+ Ikke for meget loading tid og roden rundt i menuer

Skidt

– Ensformigt med tiden
– Indviklet menu

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af