Fem easter eggs fra ‘Westworld’s website: Dolores’ storyline og lighed med ‘Game of Thrones’

Fem easter eggs fra ‘Westworld’s website: Dolores’ storyline og lighed med ‘Game of Thrones’

‘Westworld’ er som skabt til at puste til fanteorier, som ‘Lost’ gjorde det i sin tid. HBO tager selv del i teorierne med to websites, der gemmer på en sand labyrint (!) af easter eggs, der måske, måske gemmer lidt af sandheden om hvad ‘Westworld’ er – »for gæsterne«, »for aktionærerne« og »for ledelsen«.

Websitet www.discoverwestworld.com er et såkaldt ARG – Alternate Reality Game – der fremstår som en del af ‘Westworld’-universet. Sitet fungerer som forlystelsesparkens “officielle” hjemmeside, hvor man kan gå på opdagelse i parken via interaktive kort, planlægge sin tur og chatte med den kunstigt intelligente – og hyppigt åbenmundede – chatbot Aeden.

Ganske som forventet har Reddit kastet sig over at forsøge at finde clues i koden og ved at udspørge Aeden om Westworld.

WestworldWeb9

Delos Incorporated

Da www.discoverwestworld.com kom frem, opdagede rigtig mange blandt andet, at man kunne se en stump af introen ved at trykke på Westworld-logoet – og så satte skattejagten ind.

Det blev derfor meget hurtigt opdaget, at man ved at skrive ‘violentdelights’ i feltet i øverste højre hjørne, blev løftet direkte til Delos Incorporateds sikkerhedspanel. Det er et fiktivt message board med mailsamtaler mellem ansatte i firmaet Westworld, hvor de taler om problemer med servere, værter og firmaets chefer.

Det giver et ret sjovt indtryk af revnerne i facaden og det magtspil, der foregår internt i firmaet. For eksempel taler ansatte fra Narrativ-afdelingen om, at Strategy-folkene kun er interesseret i mere sex og flere våben, mens andre vil gøre parken mere familievenlig. Det er også interessant at høre, hvordan sikkerheden halter mere og mere i det meta-lag, der opstår i samlingen af opsnappede emails.

Begge sites bliver opdateret jævnligt.


WestworldWeb5

Dolores’ storyline

Under Corp Resources på delosincorporated.com ligger der flere andre godbidder. I går blev sitet eksempelvis opdateret med en protokol over, hvordan de ansatte skal reagere, hvis værter ikke fungerer og hvad der sker, hvis de dør i parken.

WestworldWeb7

Du kan også finde en gif over Dolores’ forskellige storylines og hvordan man udløser dem. Der ligger også en video, der forklarer, hvordan parkens enorme hovedkvarter er bygget op.


WestworldWeb1

Glitches

På www.discoverwestworld.com er der også nogle fejl, der får skallen til at krakelere på det ellers polerede site. Hvis du for eksempel trykker ‘shift’ mens du er på sitet, starter der en kort, distortet video, der tegner et dybere lag til hændelserne i parken.

Noget lignende sker, hvis du spørger Aeden om, hvem den er tre gange i træk: Who are you? Who are you? Who are you? Så reagerer den ved at spytte en kodestump og en trussel ud før den genstarter.

Truslen lyder: »You’re in a prison of your own sins. Hell is empty, and the devils are here. Arnold will come for you.« Scary shit.


WestworldWeb4

Kode-stumper

Det er en serie om at kode kunstigt intelligent androider, så selvfølgelig er der også easter eggs i kodematerialet på Discover Westworld.

Reddits internethajer har været langt nede at grave i Aedens kunstigt intelligente svar og har fundet nogle kodestumper, der drypvis har ledt til for eksempel plakater til serien.

For eksempel kunne hardcore-fans før tid grave ovenstående plakat frem, hvis de fandt den rette kodestump.

Som en lille joke har HBO indlagt en advarsel på Delos Incorporated om, at hackere har forsøgt at finde clues i koden på de forskellige sites, så alle opfordres til at fjerne al kode, der kan afsløre, hvad der foregår i Westworld.


WestworldWeb3

Aeden om ‘Game of Thrones’, Donald Trump og JJ Abrams

Hvis man spørger Aeden om forskellige fænomener fra virkeligheden, så svarer hun med referencer til dem. Således kender hun Donald Trump og svarer ved at fremhæve, at Westworld ikke er et demokrati. Hun kan også røbe, at JJ Abrams (der er executive producer på serien) er en gæst i parken.

Hvis man spørger til ‘Game of Thrones’, så svarer hun, at vinteren aldrig kommer til ‘Westworld’, men at det også i Westworld gælder at »what is dead may never die«. Uh, kryptisk

Som et lille kuriosum kan det nævnes, at skuespilleren Nick Ballard står krediteret på IMDb som Aeden, der dukker op i sæsonens sidste afsnit. Interessant bliver det at se, hvordan serie og websites bliver koblet sammen.

Læs også: ‘Westworld’-skabere overvejede seriøst en kombination med ‘Game of Thrones’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af