Facebook satser på gaming og lancerer sin egen udgave af Steam

Facebook satser på gaming og lancerer sin egen udgave af Steam
Foto: Frank Zauritz/Pool/Getty Images

Efter de fleste mobilspil er vokset og rykket over til iOS og Android, har Facebook været kørt ud på et sidespor i gaming-branchen. Men med det netop åbnede Facebook Gameroom vil de gerne ind i kampen igen.

Gameroom eksisterer uden for Facebook. Det er en desktop-app, som Windows-brugere kan downloade og hente spil fra – præcis som på Steam, som Gameroom da også er en tydelig konkurrent til. Udviklere kan udvikle spil direkte til platformen, der udover at give plads til de mini- og webspil, der huserer i Facebook, også skal være af tungere karakter.

I første omgang er der dog fokus på mindre spil, men Facebook taler allerede om mulighed for udvidelse. Det er helt tydeligt, at der er tale om en lidt ydmyg start med planer om, at det er et område, der skal vokse – eksempelvis med udbredelsen af VR.

Arkaden har været undervejs siden maj, men nu er den altså åben for alle med Windows 7 eller der over.

Læs også: Facebook fyrer redaktion og straks spreder algoritmer falske nyheder