Gerningsmanden bag Jennifer Lawrences nøgenbillede-læk skal bag tremmer

Gerningsmanden bag Jennifer Lawrences nøgenbillede-læk skal bag tremmer
Jennifer Lawrence var blandt de kvindelige kunstnere, der ufrivilligt var hovedpersoner i én af de værste sager om online-samtykkebrud. (Foto: Emma McIntyre/Getty Images)

Det var en af de største offentlige phishingsager, da 30 kvindelige celebrities i 2014 fik lækket private nøgenbilleder online. Nu er der endelig faldet dom i sagen og gerningsmanden skal ruske tremmer i ni måneder. Derudover skal han betale 5.700 dollar i psykologomkostninger til et unavngivet offer. Det skriver The Guardian.

Gerningsmanden Edward Majerczyk mailede kvinderne og udgav sig for at være en internettjeneste, der skulle bruge deres loginoplysninger. Forsvareren fremhævede blandt andet, at gerningsmanden »led af depression og så mod pornosites og internet-chatrooms i et forsøg på at fylde nogle af hullerne og skuffelserne, han følte i sit liv«.

Det er samtidig en af de første gange, der falder dom i en sag af den kaliber, fordi myndighederne alt for ofte giver fortabt i at finde gerningsmændene. Fængselsstraffen medvirker forhåbentlig til at afskrække andre fra at gøre noget lignende.

Læs også: Chris Pratt tager pis på Jennifer Lawrence: Klipper hende ud af alle billeder på Instagram

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af