Nintendo præsenterer Switch: Konsollen der skal gå Wii i bedene

Det er ingen hemmelighed at Wii U-tiden har været svær for Nintendo. Den blev aldrig samme hit som Nintendo Wii, som føltes som hvermandseje en overgang. Men efter et år med massive hits med ‘Pokémon GO’, ‘Pokémon Sun & Moon’ og ‘Super Mario Run’ er maskineriet smurt til at prøve kræfter med en ny konsol.

Den kommer til at hedde Switch og blev præsenteret i detaljer ved en pressekonference i morges. Her gik Nintendo i dybden med den nye konsol og dens delelementer. For det er ikke en konsol i traditionel forstand med en chassis og to controllere: Switch består af en skærm, der via en dock kan kobles til dit tv, så du klikker de to håndholdte controllere ved navn Joy-Cons sammen til én samlet controller. Men Switch kan også tages med på farten, hvor du klikker de to Joy-Cons direkte på skærmen, så du spiller som på en Gameboy Advance. Som en tredje mulighed kan de to controllere også bruges hver for sig og trådløst, så du kan spille mod en ven på farten.

De to Joy-Cons er fyldt med et hav af features, såsom accelerometer, bevægelsessensorer, NRC-chip og infrarødt bevægelseskamera, der muliggør et hav af alternative gamingoplevelser.

Fokus har for Nintendo været på at lave en universel spiloplevelse, der rækker langt uden for hjemmets fire vægge og fungerer på tværs af platforme. Det vil de blandt andet gøre med en onlinetjeneste, der kommer til smartphones og tablets til sommer. Desuden kommer spil som ‘FIFA’, ‘The Elder Scrolls’, ‘Minecraft’ og ‘NBA 2K’ til Switch.

Nintendo Switch rammer hylderne allerede 3. marts. Den fåes i en koksgrå version og en version med en rød og en blå Joy-Con.

Nintendo kunne under præsentationen vise en umiddelbart interessant pakke af spil: ‘Mario Kart 8 Deluxe’, ‘1-2-Switch’, ‘Sonic Mania’ (!), ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ og ‘Splatoon 2’.

Sidst, men ikke mindst er der et nyt Mario-spil på vej:

Læs også: Nintendo løfter sløret for Switch: En konsol, der kan bruges overalt