PewDiePie langer ud efter populær femårig YouTuber, der “truer” ham

YouTubes ukronede konge Felix Kjellberg aka. PewDiePie hvis varemærke er at skrige ad uhyggelige spil, lave obskure videoer i tvivlsom kvalitet og på det seneste også reagere på rygter omkring sin person(a), har ifølge flere medier fået en konkurrent. Både USA Today og The Verge peger på femårige Ryan fra Ryan’s Toy Reviews som PewDiePies mulige arvtager.

PewDiePie nægter sig at finde i den slags, så i videoen herover angriber han dels journalisterne, men også den konkurrerende kanal for at have boostet abonnement- og seertal ved hjælp af bots. Det gør han eksempelvis ved at pege på videoernes mange views, men relativt lave antal likes og kommentarer. Det kan dog også tilskrives, at en høj andel af børn ser Ryan’s videoer.

PewDiePie beskylder i øvrigt kanalen for at være ren reklame, der tjener penge hjem til Ryan’s mor. Kritikken bliver substantiel cirka halvvejs i videoen herover.

Som altid med PewDiePie er det svært at vurdere, hvor meget han egentlig mener det, særligt når man ser, at Ryan’s Toy Reviews i skrivende stund har 5,7 millioner abonnenter og altså et pænt stykke op til PewDiePies 51 millioner.

Læs også: Kommentar: YouTube-karaktererne skal bevise, at de kan fungere uden for YouTube