En udstrakt hånd til Taylor Swift: Spotify vil gemme albums bag betalingsmure, ifølge rapport

En udstrakt hånd til Taylor Swift: Spotify vil gemme albums bag betalingsmure, ifølge rapport
Taylor Swift
Foto: Larry Busacca/Getty Images

Spotifys gratismodel har været årsag til megen furore. Den er blandt andet skyld i, at Taylor Swift og en lang række andre kunstnere ikke lægger sin musik på Spotify og det har samtidig været en kickstarter for den igangværende eksklusivitetskrig, hvor Tidal og Apple Music har haft de bedste kort på hånden.

Hidtil har Spotify stået stejlt på, at der skal være en gratismodel, hvis de yngste musikforbrugere skal kunne vindes over. Man har hidtil gratis kunnet høre 10 timers musik fra hele Spotifys katalog uden at betale en klink, men ifølge rapporter ser Spotify på at nogle albums kun vil være tilgængelige for betalende brugere i en periode.

Den svenske streamingtjeneste har utvivlsomt kunnet mærke, at mange betalingsvillige brugere har søgt til andre streamingtjenester med et mere komplet bagkatalog, for eksempel Tidal, der har Beyoncés ‘Lemonade’ og Apple Music, der i starten eksklusivt havde Taylor Swifts ‘1989’.

Spotifys argument for at holde fast i gratismodellen har hele tiden været, at det skulle være nemmere at streame nye albums end at downloade dem ulovligt. At nye albums gemmes væk bag betalingsmure kan føre til en stigning i ulovlige downloads.

Et Spotify Premium-abonnement koster 99 kroner om måneden og et Familie-abonnement med op til seks tilknyttede brugere koster 149 kroner.

Læs også: Barack Obama får nyt jobtilbud fra Spotify – streaming-tjenesten mangler en såkaldt ‘President of Playlists’