Gorillaz genopliver deres geniale udenomsunivers som interaktiv app

Gorillaz genopliver deres geniale udenomsunivers som interaktiv app

Grunden til at Gorillaz for alvor skiller sig ud er deres animerede udenomsunivers, der ikke bare begrænser sig til fire fiktive bandmedlemmer, coverart og videoer, men siden første album har omfattet et interaktivt website, der fortæller en dybere historie om den fiktive side af bandet.

I forbindelse med udgivelsen af ‘Humanz’ har de netop skabt et nyt kapitel af de fire medlemmers fortælling, fortalt gennem en virtuel opdagelsestour i bandets hovedkvarter. I denne omgang udkommer den audiovisuelle oplevelse som app, som man kan gå på opdagelse i i 360 grader.

I forbindelse med albummet ‘Gorillaz’ og ‘Demon Days’ var omdrejningspunktet Kong Studios i Essex, inden ‘Plastic Beach’ bragte bandet til en sydhavsø af skrald. I forbindelse med ‘Humanz’ holder de til i en ny version af Kong Studios, men rettere i en version af det hjemsøgte hus, som vi fik et glimt af i videoen til ‘Saturnz Barz’. Ved at klikke rundt på forskellige elementer i appen bliver du bragt til bandmedlemmernes værelser, som er strøet til med links til playlister og clues til både det lyriske og musikalske univers, som ‘Humanz’ disker op med.

Du kan se en trailer for appen herunder og downloade den til både Android og iOS.

Samtidig giver appen mulighed for at tage del i en global lytte-fest, den såkaldte Humanz House Party, hvor fans i 500 locations verden over bliver inviteret til at høre hele albummet før det udgives. Derudover har Gorillaz i samarbejde med Sonos skabt tre popup-oplevelser i henholdsvis New York, Berlin og Amsterdam, hvor man i såkaldte Spirit Houses (igen fra ‘Saturnz Barz’-videoen) kan opleve både lyd- og billedsiden af Gorillaz.

Læs også: Gorillaz’ sublime, digitale leg med popkultur er det nye årtusindes pendant til Ziggy Stardust