De stærkeste, konstant opdaterede hiphop-playlister på Spotify

De stærkeste, konstant opdaterede hiphop-playlister på Spotify

HipHop Hot 50 og RapCaviar er de altdominerende playlister på Spotify. Men du finder sjældent guld på den hyppigst betrådte sti, så det kan anbefales at afsøge andre ruter til hiphop-nirvana.

Man kan sagtens få masser af anbefalinger og kvalitetsplaylister ud af Spotifys mest populære playlists fra eksempelvis Digster, Listr.fm og Filtr, men problemet er, at de er betalt og kurateret af pladeselskaberne og derfor også er dem, der optræder mest fremtrædende i Spotify.

Vi har gravet et scroll dybere og fundet fem stærke playlister fra ind- og udland fra ligesindede hiphop-fans, der kan holde dig på lakridserne på hiphop-scenen. Fælles for de fem playlister er, at de bliver opdateret hyppigt (husk at scrolle til bunden) og er fri for kommercielle interesser.

Hvis du er til Kendrick Lamar, Logic og J. Cole

Chill Rap Playlist af Cole Peebler samler den bedste nye, amerikanske mainstream-hiphop med en snert af old-school. Fokus er på den lyriktunge ende af spektret, med et lille fokus på de socialt bevidste rappere. Den bliver ikke opdateret hver uge, men samler op på nye numre, der ofte går under radaren. I hvert fald herhjemme.


Hvis du er til Migos, A$AP Rocky og Gucci Mane

Best HipHop & RNB af Livio Schröder samler primært op på den moderne mumblecore-hiphop fyldt med tunge beats og autotune. Listen bliver opdateret flere gange om ugen og er i øvrigt over fire år gammel, så der er virkelig meget at dykke ned i.


Hvis du er til Travis Scott, Isaiah Rashad og svensk hiphop

Ladies Love Hiphop er kurateret af ladieslovehiphop, der er et kvindeligt, svensk hiphop- og dj-kollektiv. Derfor er der også en snert af svensk hiphop på den ugentligt opdaterede liste, men det gør virkelig ingenting, da de har helt styr på deres shit hinsidan. Listen er helt ny, men virkelig lovende.


Hvis du er til Drake, Popcaan og fransk hiphop

Hiphop 2016-2017 af brugeren med det fængende navn lellaaa2123 står bag den nok mest skizofrene liste her i opsamlingen. Den går fra hitlistetoppere som The Weeknd til obskur afrikansk, fransk, svensk og jamaicansk reggae-inspireret rap. Fællesnævneren er en poppet øre-fløde.


Hvis du er til Kesi, Carmon og Node

Dansk HipHop Rap er et virkeligt stærkt bud på en løbende opdateret, dansk hiphop-playlist fra en privatperson. Hele den nye danske hiphop-skole er allesammen repræsenteret i et godt, velopdateret mix fra de seneste to år. Eneste anke mod playlisten er dens manglende evne til at begrænse sig – du får både nye bangers, men også ret meget ligegyldigt fyld med.

Læs også: Tjenesten Obscurify sætter tal på, hvor unik din musiksmag er