‘Mario Kart 8 Deluxe’ gør gokart-klassikeren til arkivmeteren for casual multiplayer

‘Mario Kart 8 Deluxe’ gør gokart-klassikeren til arkivmeteren for casual multiplayer
5 6
Spil
Titel

'Mario Kart 8 Deluxe'

Platform

Nintendo Switch

Lancering

Den 28. april

‘Mario Kart’-spillene har haft deres vante gang på øverste hylde af Nintendos produktkatalog siden debuten i 1992 til den legendariske 16-bits Super Nintendo. Det er ingen overraskelse at den nye japanske semi-bærbare Switch-konsol derfor også får et ‘Mario Kart’-spil.

Dog er der i første omgang kun tale om en Deluxe-udgave af 8’eren, der allerede så dagens lys i 2014 til Wii U’en. Heldigvis bliver fornøjelsen dog ikke mindre af den grund. Der er måske ikke meget nyt under solen, men ‘Mario Kart 8 Deluxe’ er fremragende underholdning, hvis man kan fylde sofaen med venner.

Here we go

‘Mario Kart’-spillene gælder i bund og grund om, at komme først over målstregen efter tre omgang ræs i en gokart. For at spæde lidt spænding til den noget snorlige opskrift har Nintendo altid forsødet spillene med forskellige power-ups og våben, så man kunne gøre livet surt for sine modstandere.

Enkelte spil på stamtræet har divergeret lidt fra den klassiske opskrift, men dog altid med en tydelig rød tråd. ‘Mario Kart 8 Deluxe’ har ikke den store slinger i valsen, men trækker hjemmevant spilleren gennem den klassiske Grand Prix-mode (hvor man kører en mini-turnering over 4 baner), Time Trial (hvor man forsøger at sætte banerekorder uden modstandere), VS Race (hvor man selv designer reglerne) og den berømte Battle-mode hvor man med spillets arsenal af nuttede våben skal ramme hinanden tre gange.

‘Mario Kart 8 Deluxe’ bygger ganske lidt ovenpå den i forvejen fine udgivelse til Wii U-konsollen. Der er flere muligheder i Battle-mode, ekstra karakterer og muligheden for at have to power-ups på samme tid. Det er små ting der er lagt til, men sammen med den opdaterede grafik er det nok til, at Deluxe-udgaven føles tilpas ny i forhold til dens tre år gamle forgænger. Om ikke andet så bare fordi Switch-konsollen og dens pro-controller føles markant bedre end WiiU’en.

217626_screenshot_09_l

Husk venner – ikke inkluderet

‘Mario Kart’ har altid været bedst, når man krydrede spiloplevelsen med et par gode kammerater og eventuelt en sjus eller to. Her rammer den opgraderede Switch-udgivelse et problem: Konsollens medfødte controllers.

Selv hvis man har bidt i det sure æble og erhvervet sig en Pro-controller (til den nette sum af 549 kroner) må man spise sine inviterede venner af med Switch’ens små, akavede controllers som størrelsesmæssigt kun passer til børn i førskolealderen.

Kammeraterne (og derfor endnu flere dyre controllers) er tæt på et must-have. Singleplayer-delen af ‘Mario Kart 8 Deluxe’ fungerer kun som introduktion til spil, mekanikker og ligegyldig tidsfordriv på togturen. AI-modstanderne er kedeligt forudsigelige og giver slet ikke den samme respons som sofa-modstandere kan. Selvfølgelig kan man ikke forvente den samme feedback og sociale interaktion med AI’en som hos vennerne, men i et spil som ‘Mario Kart’, hvor spillet i sig selv er ganske simpelt, men konkurrenceelementet driver morskaben, kommer det bare ekstra meget til udtryk, at det lynhurtigt bliver kedeligt at tæve computermodstanderne.

NintendoSwitch_MarioKart8Deluxe_Presentation2017_scrn24_bmp_jpgcopy

Endelig dom

‘Mario Kart 8 Deluxe’ er – på godt og ondt – klassisk ‘Mario Kart’. Der bliver ikke opfundet nogen dybe tallerkener men derimod samlet op på gode idéer fra seriens historiske gemmer, samt poleret lidt på grafikken så den står i nydelig HD.

Der er et par nye karakterer (who cares?), masser af baner, en håndfuld forskellige måder at sammensætte din kart på og ikke så meget andet. Men det gør ikke spor. ‘Mario Kart 8 Deluxe’ er hysterisk morsomt hvis du finder en kammerat, placerer vedkommende i den anden ende af sofaen, afleverer den dårligste kontrollerer til ham/hende og så ellers blænder op for det ene ræs efter det andet.

‘Mario Kart’-spillene er efterhånden arkivmeteren for casual multiplayer, og det med god grund. Det bliver ikke bedre end at samle et par kammerater til et par ræs. ‘Mario Kart 8 Deluxe’ er en perfekt balanceret casual multiplayer oplevelse som passer til nye såvel som rutinerede spillere.

NintendoSwitch_MarioKart8Deluxe_Presentation2017_scrn19_bmp_jpgcopy

Godt

+ Fantastisk multiplayer
+ Små detaljer og indstillinger til de rutinerede spillere
+ Enormt lav indlæringskurve

Skidt

– Der bliver ikke opfundet nogen dyb tallerken
– Det bliver hurtigt kedeligt at tæve AI’en
– Blå skildpaddeskjold – gå nu væk altså