Pak smartphonen med disse Roskilde-apps: Spring køer over og bliv vækket af kunstnere

Pak smartphonen med disse Roskilde-apps: Spring køer over og bliv vækket af kunstnere
Foto: Mia Dernoff/Roskilde Festival

Roskilde Festival er lige om hjørnet og mens du går og kæmper med at få plads til alt dit grej, tøj og dåseleverpostej i din taske, bør du måske også overveje at hente disse fem apps, der kan give dig en meget nemmere og meget mere behagelig festival.

Roskilde-appen

Den her er en no-brainer. Roskilde har igen i år fået udviklet en app af festival-specialister Greencopper, der giver et nemt og overskueligt overblik over tidsplanen, de optrædende kunstnere og personlige anbefalinger, samt giver muligheden for at læse nyheder om festivalen. Den ligner i grove træk sig selv fra sidste år med enkelte nye funktioner.

Og mindst lige så vigtigt, er det også her du kan tjekke årets madprogram ud og finde ud af, hvor de enkelte boder befinder sig. Roskilde tilføjer i øvrigt funktionen Fan Journey, der tracker din placering på pladsen og efter festivalen automatisk genererer en Spotify-playliste ud fra de koncerter, du har været til.

Hent appen til iOS eller Android.


WakieWakie

Roskilde Festival og Innovationsfonden er i år gået sammen om fem samarbejder, hvor festivalen udnyttes som et stort, levende laboratorium. Et af disse samarbejder er med startup-virksomheden WakieWakie, der via deres app tilbyder en meget alternativ morgenvækning til festivalens 32.000 frivillige.

På Roskilde Festival kan man som frivillig med appen ved hånden sammensætte sin egen personlige morgenflade bestående specifikt af kunstnere, der optræder på festivalen. Det lyder unægteligt mere rart og motiverende end at blive vækket af alarmerende dehydrering.

Er du frivillig kan du hente den til iOS og Android.


Throb

Et andet bud på Innovationsfonden og Roskilde Festivals samarbejde er Throb, der tager fat der, hvor det officielle program kommer til kort. Throb er  ny type cityguide, der highlighter aktuelle begivenheder og popup-events nær dig i realtime.

På Roskilde er det tænkt som en platform for de spontane events, der opstår på campen. Samtidig giver appen virksomheder mulighed for at pushe tilbud til udvalgte brugere – for eksempel kan alle, der har oplevet en bestemt koncert få tilbudt en gratis smagsprøve eller lignende.

Throb er ude ude til iOS og Android.


Fast Track

Hvis jeg nu fortalte dig, at der fandtes en app, så du kunne springe køen over på Roskilde? Det lyder nærmest utopisk, ikke? Det er ikke desto mindre virkelighed fra og med Roskilde 2017.

Appen Fast Track, som teleselskabet 3 og powerbank-abonnementstjenesten Volt har lavet i samarbejde, gør det muligt at bestille og betale varer i 36 udvalgte madboder og øltelte. Du får en notifikation, når din bestilling er klar og så henter du den i dedikerede Fast Lane-køer. I år er blandt andre Meyers Deli, Halifax Burgers og de store øltelte med i samarbejdet, mens målet er, at samtlige festivalboder er med i samarbejdet i 2018.

Kan hentes nu til iOS og Android.


RedBull TV

Hvad enten du skal på Roskilde Festival eller ej, så kan du få dit skud festivalkoncerter alligevel. Igen i år er det Red Bull TV, der står for dækningen af Roskildes koncerter. Via deres app kan du følge festivaldækningen live. Så hvis du for eksempel ikke kan overskue lukke-koncerten eller du har en halv times pause i din frivillig-vagt, kan du få en dosis af dine favoritkoncerter, selvom du ikke kan stå i forreste række.

Den kan hentes her til iOS og Android.

Læs også: Roskilde Festival: Årets must see-koncerter ifølge Soundvenues anmeldere