Disney trækker sig ud af Netflix og starter egen streamingtjeneste

Disney trækker sig ud af Netflix og starter egen streamingtjeneste

Opdatering, 10. aug kl. 10.34: Netflix understreger, at deres aftale med Disney er uændret uden for USA og i øjeblikket ikke får betydning for Disney-film i andre markeder såsom det danske.

Du kan godt vinke farvel til ‘Star Wars’-, Marvel-, Pixar- og Disney-titler på Netflix så snart kalenderåret skriver 2019.

Disney har nemlig besluttet sig for at trække hele sit katalog fra Netflix og i stedet starte sin egen eksklusive streamingtjeneste. Disney-chef Bob Iger fortalte CNBC, at deres forhold med Netflix var udemærket, men besluttede alligevel at udforske en anden mulighed.

Netflix har Disney-titler som ‘Vaiana’, ‘Find Dory’, ‘The Good Dinosaur’ og ‘Star Wars: The Force Awakens’. Derudover har de en del Marvel-titler, der ganske givet også bliver trukket foruden en del Marvel-seriesamarbejder som Luke Cage og Jessica Jones, hvis skæbne pludselig er uvis.

Samtidig sætter Disney gang i en produktion af eksklusive film og serier udelukkende til deres eget netværk. Den nye streamingtjeneste bliver samtidig platform for alle Disneys film, der udkommer i 2019 – heriblandt live action-versionen af ‘Løvernes Konge’ og ‘Toy Story 4’.

Nyheden kommer efter forsøg med streamingtjenesten DisneyLife i Europa, der efter alt at dømme ikke er blevet den store succes. Det lader til gengæld til, at der kommer skub i sagerne nu, selvom vi endnu ikke kender Disneys aftale med europæiske og danske distributører.

Læs også: Disney starter europæisk streamingtjeneste: ‘Junglebogen’, ‘Snehvide’ og hele Pixar-kataloget