PewDiePie nødsaget til at tage afstand fra nazi-jokes efter Charlottesville-angrebet

PewDiePie nødsaget til at tage afstand fra nazi-jokes efter Charlottesville-angrebet

I et uvant oprigtigt øjeblik fra PewDiePie aka. Felix Kjellberg har han taget afstand til nazismen efter en antifascistisk demonstrant i weekenden måtte lade livet, da en formodet nynazistisk demonstrant pløjede sin bil ind i en folkemængde.

I februar havnede Felix Kjellberg i en mediestorm i de etablerede medier, da Wall Street Journal mente at kunne “afsløre”, at han havde lavet adskillige nazi-jokes i en grad, der jo næsten måtte gøre ham til nazist selv. Det endte som en temmeligt bitter strid, der dels linede gamle og nye medier op over for hinanden og dels linede fortalere for ytringsfrihed op over for dem, der mener der må være grænser. På sidelinjen stod en de rigtige nazister og syntes det hele var fryd og gammen.

Men efter weekendens optøjer i Charlottesville har PewDiePie udsendt en video, hvor han eftertrykkeligt tager afstand fra disse tilhængere af et hvidt overherredømme for dermed at fjerne sig selv fra enhver legitimisering af højreekstreme tanker – selvom han ikke mener, han har lavet deciderede nazistiske jokes. PewDiePie vil bare gerne videre og erklærer hermed nazi-memes for afdøde (held og lykke med det).

I kommentarsporet under videoen er der masser af anonyme brugere, der tager afstand til hans udmelding og kalder ham en »cuck«, en »pussy« og det der er er værre. Dermed understreger de netop behovet for at tage afstand fra miljøet, der efter Charlottesville har vist sig at være mere virkeligt og mere determineret end man sagtens kunne henledes til at tro, når man sidder bag en skærm.

Læs også: PewDiePies shitstorm er det ultimative clash mellem nye og gamle medier