Spotify introducerer nostalgisk, personliggjort playliste-funktion med de største hits fra dit liv

Spotify introducerer nostalgisk, personliggjort playliste-funktion med de største hits fra dit liv
Spice Girls anno 1997
Foto: Brenda Chase/Getty Images

Spotify har stadig gang i en imponerende vækst: På godt et år har de fordoblet de betalende brugere fra 30 til 60 millioner. Noget af det, der utvivlsomt får kunder i biksen, er deres uforlignelige evne til at lave personliggjorte playlists ud fra brugerens specifikke smag. Det er blandt andet resulteret i Discover Weekly og Your Daily Mix-playlisterne, der gør det umanerligt nemt at finde noget (nyt), man kan lide på Spotify.

Seneste skud på stammen er Din Tidskapsel, der er en to timer lang personlig playliste af gamle numre, som Spotifys algoritme vil vurdere har formet dit liv. Når Spotify har genereret playlisten kan du følge den til fremtidig nostalgi-dj’ing, der bringer folk som mig forbi Spice Girls, Sean Paul, Blink 182 og Craig David.

Funktionen er skræmmende effektiv: Kun enkelte tracks rammer helt forbi skiven, som jeg vil vove at påstå, jeg aldrig har hørt før. Andre er skræmmende meget lige på kornet. For eksempel er den i stand til at pulje tracks fra præ-streamingæraen, som jeg har stærke, nostalgiske følelser omkring og som formede min musiksmag i folkeskolen.

Det vilde er, at det ikke er numre, som jeg erindrer at have hørt siden jeg i sin tid oprettede en Spotify-konto – for eksempel The Cardigans, No Doubt og Good Charlotte (gud bedre det), som jeg forbinder med meget specifikke perioder i mit liv, der rækker langt forud for Spotifys tid. Enten har Spotify en bedre forståelse af min musiksmag end jeg tør tænke på eller også har jeg givet dem adgang til en eller anden mørk afkrog af iTunes eller (gulp) Winamp-metadata et sted.

Det er lidt uklart, om det er et engangstilbud eller du kan få opdateret Din Tidskapsel løbende.

Hvis du har en Spotify-konto kan du tage en tur ned ad mindernes sideallé HER.

Læs også: Spotify og Apple Music kører en stille priskrig – og det er en fuckfinger til musikbranchen