Mere plagiat: Elon Musk sagsøgt for at kopiere ‘Blade Runner 2049’

Mere plagiat: Elon Musk sagsøgt for at kopiere ‘Blade Runner 2049’
Elon Musk. (Foto: Win McNamee/Getty Images)

Elon Musk, Tesla og filmselskabet Warner Bros. Discovery er blevet sagsøgt af produktionsselskabet Alcon Entertainment, som står bag Denis Villeneuves ’Blade Runner 2049’.

I forbindelse med lanceringen af Teslas nye selvkørende bil Robotaxi, der blev afholdt i Warner Bros. Discoverys hovedkvarter, har Tesla angiveligt brugt AI-genererede billeder, som deler store visuelle ligheder med bestemte scener fra sci-fi-filmen. Anklagen fra Alcon Entertainment lyder derfor på, at billederne er et brud på copyright-reglerne. Det skriver Variety.

I sidste uge blev Musk også beskyldt af den australske instruktør Alex Royas for at kopiere designs af køretøjer fra sci-fi-filmen ‘I, Robot’.

Under lanceringen af den selvkørende Tesla den 10. oktober inkluderede en af tech-gigantens præsentationer et kort segment med AI-billeder, der blandt andet indholdt, hvad produktionsselskabet kalder en »Ryan Gosling-lookalike«. Dagen forinden havde Warner Bros. Discovery angiveligt anmodet om at bruge materiale fra filmen til præsentationen, hvilket de blev nægtet, da Alcon ikke ønsker at have noget at gøre med Musk.

I søgsmålet skriver produktionsselskabet, at ’Blade Runner 2049’ ikke har nogen forbindelser til Musk eller nogen af hans foretagender, hvilket skyldes »Musks massivt forstærkede, højst politiserede, uberegnelige og arbitrære adfærd, som til tider bevæger sig over i hadefuld tale«.

Alcon påstår, at selvom Musk var bevidst om deres klare afvisning af at inddrage ’Blade Runner 2049’ i præsentationen, valgte han at gøre det alligevel.

Som resultat søger Alcon et forbud, som fratager Musk, Tesla, Warner samt alle deres affilierede muligheden for »yderligere at kopiere, fremvise, distribuere, sælge eller tilbyde at sælge ’BR2049’ eller beskyttede elementer deraf i forbindelse med Tesla eller Musk samt at skabe afledte værker heraf til sådanne formål«. Desuden anmoder de om økonomisk erstatning.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af