Outlandish – let’s rock this joint!

Et af Danmarks bedste bud på en regulær hiphop gruppe, Outlandish, stod som et af de første, store navne på denne festival og fyldte lynhurtigt det ellers store Rytmetelt. Umiddelbart ved indledningen af deres repertoire opfangede man, at disse entertainere var der for at lave en kæmpe fest og anført af de karismatiske herrer Lenny, Wagas og Isam m.fl. lavede de alskens aktiviteter som fik publikum til bl.a. at starte et gigantisk hylekor hvor godt 500 teenagepiger skreg lungerne ud.

Outlandish fortsatte festen med de velkendte svedig beats og gennemgående gode sange. Bemærkelsesværdig var det, at de rent faktisk alle sammen har nogle suveræne flotte stemmer og kunne skabe en karriere på sødsuppepop.

Dette er imidlertid ikke hensigten for gutterne som fremførte flere undergrunds, ukendte gangstarap numre og de helt “sorte” hiphop sange. Dette sætter dem i samme dilemma som f.eks. rockbandet Ekstreme med deres superhit: “More than words” hvor hensigten i den grad ikke var at markedsføre sig på et sødsuppepopnummer. Outlandish’ succes afspejles ligeledes ikke af de helt tunge hiphop numre men derimod popnumre som: “Guantanamo” – som idag var et anderledes remix – og selvfølgelig “Aicha”.

Heldigvis er Outlandish er et sammentømret succeskoncept hvor de musikalske mangfoldigheder afspejles i deres unikke variation fra aztekisk indisk hyrdemusik til cubansk barrio party, til en drilagtig pakistansk skolegård, til tilbagelænet bluespop, til bollywood bounce og videre til knuget hi tech hip hop.

Generelt set, var koncerten en fest af format – men der blev leget lidt rigeligt på scenen og noget af det mindede mest om en løssluppen børnefødselsdag. Synd, at vi ikke fik lidt flere musikalske lækkerbidder.

Koncert.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af