Marie Fisker

Marie Fisker og Kira Skov er veninder. Læs det og glem det så, for Marie Fisker er sikkert træt af altid at stå i samme sætning som Kira, og med debutalbummet ‘Ghost of Love’ beviser hun da også, at hun kan stå på egne ben. Når jeg alligevel ikke kan dy mig for at nævne venskabet, er det fordi, Marie Fisker bevæger sig inden for samme niche som sin veninde, hvor traditionel instrumentering og interessant sangskrivning er omdrejningspunktet.

Det er en imponerende samling musikere, den københavnske sangerinde har samlet omkring sig med blandt andre The Rhonda Harris-medlemmerne Rune Kjeldsen og Anders Christensen samt kæresten Jacob Høyer, som foruden at spille med har produceret sammen med Marie Fisker. Og de erfarne kræfter kan høres, for de ti numres skramlede og langsomt rockende grooves er pletfrit leveret.

Titelnummeret ‘Ghost of Love’ indleder sublimt med drømmende ‘ah’-kor, mens balladen ‘Little Light Lit’ indsvøbt i orgel og basuner står som albummets stærkeste. På førstesinglen ‘City Lies’ medvirker Steen Jørgensen på ‘yeah’-omkvæd, og det er så cool, som det bliver.

Alligevel er det netop Fiskers cool distance til musikken, der virker som albummets største problem. Den betyder nemlig, at man ikke røres på helt samme måde som hos forbillederne PJ Harvey og Cat Power, hvor smerten sidder helt uden på tøjet. Det til trods er det en både kompetent og vedkommende debut, Fisker har begået.

Marie Fisker. 'Ghost of Love'. Album. Maryvine/Playground.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af