Fashion Week-tema: My Life – Silas Adler

Trods sin kun 23 år står Silas Adler i kraft af sit mærke Soulland som en tidens mest interessante danske designere. Læs her blandt andet om hans første musikalske minde, yndlingsdesignere og om hans forventninger til årets modeuge.


Hvad var dit første mode-minde?
»Custome-made læderjakke som min mor fik syet specielt til mig. Den er så vild. Vi snakker rødt satin-for, lynlåse og bælte. Jeg var nok fem, da jeg fik den. Den hænger på vores kontor i mint condition«.

Hvad er dit første musikalske minde?
»Det gider jeg ikke at snakke om, da det er pinligt. Men mit første seje musikminde var, da min mor tog mig med til Silkeborg (jeg boede midt i ingenting i Jylland) for at købe mit første hiphop-album. Det blev en bootleg med Ice-T. Det må have været i 1. klasse, så vi snakker nok år 92-93…«

Hvad betyder mode for dig personligt? Og hvad betyder musik?
»Mode betyder ikke så meget i sig selv. Men da det er en del af mit arbejde, har det selvfølgelig en betydning. Men jeg bruger ikke særlig meget tid på at følge med i, hvad der sker i modeverdenen.
Musik betyder ikke lige så meget for mig, som det har gjort før. I mine teenageår var jeg hiphop-fanatiker og tog til mange koncerter og fulgte med. Nu er jeg mindre fokuseret på en genre og åben for al slags musik. Men det er ikke noget, jeg bruger som en central rolle i en kreativ proces. Mere som et supplement til at give stemning. Jeg er også meget glad for stilhed, skal det lige siges«.

Hvilken musiker, synes du, har den bedste tøjstil?
»Hmm, som udgangspunkt synes jeg ikke, at musikere klarer den så godt, og de fleste har jo en stylist på…. Men Ian Brown er sej, SunnyBeachHappySlapMardiGrass ser godt ud, Young Jezzy er for vild i en rocker-agtig lædervæst, Fleetwood Mac er bare fantastiske, og Oh Land er smuk…«

Hvilke tendenser, tror du, bliver toneangivende i år?
»Det bliver nok noget med, at folk ikke har nogle penge og bruger det tøj, som de købte sidste år. Jeg tror, at det bliver et toneangivende år men ikke på modefronten«.

Hvilke designere skal man særligt holde øje med?
»Soulland, Gucci, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Dior, YSL og Hermes«,

Hvad har du valgt at lægge vægt på i Soullands forårs- og sommerkollektion? Og hvordan har i valgt at gribe jeres show an?
»Detalje og farve. Det bliver nok den sidste optimistiske kollektion i noget tid. Efterår/vinter er mere nedtonet i farverne og er mere moden. Vi har strik med for første gang, det er ret fedt! Showet kommer til at være mere installations-agtigt og kommer til at have en masse kontrast. Lokalerne i Calsberg, hvor showet holdes, er meget specielle og passer rigtig godt til vores installation«.

Hvad forventer du dig af modeugen?
»For os er det jo bare en arbejdsuge. Men jeg glæder mig da til vores show og afterparty, som vi holder med Tartelet Records. Og så bliver Vibskovs show og fest sikkert også sjovt«.

Hvad byder 2009 ellers på for Soulland?
»Forhåbenlig andet end mavesår på grund af den økonomiske nedtur….«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af